ANNONS

Krämig kycklingpanna

image441

Mamma mia så gott detta var! Enkelt, få ingredienser, snabblagat och gott, kan det bli bättre än så? Nej jag tror knappast det. Steker man i ordning kycklingen tidigare går detta att sno i hop på mindre än tio minuter, underbar vardagsmat!

Krämig kycklingpanna för tre:

2 kyckllingfiléer
vitlök
citronpeppar
salt

2 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 dl mjölk
1 dl kycklingbuljong
basilika
1 nypa socker
citronsaft
1-2 pkt färsk pasta
1 paprika

Gör så här:

Skala och dela vitlöken på mitten, gnid in båda kycklingfiléerna med vitlök. Salta och peppra. Stek tills köttet är genomvitt. Ta ur dem ur pannan och skär dem i mindre bitar. Gör i pannan en sås av mjöl, mjölk, grädde och buljong. Den skall vara riktigt krämig. Koka sedan färsk pasta, jag använde mig av ravioli med spenat idag (därav den gröna färgen). Smaksätt såsen med basilika, citrinsaft och socker. Tärna paprikan.
När pastan kokat klart rör bara ned kyckling, pasta och paprika. Klart!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnaK
16 år sedan

åh, låter gott! Tänkte jag skulle prova något nytt imorgon för en gångs skull (börjar bli något less på varma smörgåsar, tacos etc.) och det här ska jag nog testa. =)

KaosHouse
16 år sedan

Det här måste jag prova! Vad gott det verkar, och snabblagat är nåt som uppskattas här hemma! 🙂
Trevlig sida du har!

P.S. Jag har en tomatsoppa på min sida som du måste prova – hur god som helst! Tog ett bra tag innan min mamma lyckades få mig att smaka (låter ju tväräckligt!) men nu äter vi den jämt! 🙂

Nästa inlägg

Favorit till frukost!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x