ANNONS

På rosa moln..

image463

Åter igen tjatar jag om mina cupcakes, men det är ju så roligt att baka! Igår gjorde jag en omgång och om jag får säga det själv blev de riktigt tjusiga! Istället för att göra frosting på philadelphia gjorde jag en smörkräm, vilket var mycket enklare att arbeta med! Sen blev jag riktigt nöjd med färgen som skiftar så fint i rosa, lila och vitt. Jag har lite kvar i kylen som jag tänkte provgöra rosor av. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut! Lite träning så gör man det lättplätt!

Själva smeten fick smak av kakao och vitchoklad, men jag måste utfärda en varning!! Smeten är så underbart god, riskten är att man hinner äta upp den innan det blir några cupcakes!

Men igår kväll när jag var klar med alla började jag fundera på vad jag skulle göra av alla 24 cupcakes!! Inte kan man ju äta alla själv! Så Sebastian fick som vanligt ta med sig ett gäng till jobbet och sedan åkte jag ned till pappas arbete och bjöd alla där, så nu har jag inte halva kölket fullt längre!

24 st mellanstora:

100 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g vitchoklad
ca 4 msk kakao
mjölk

Gör så här:

Rör smöret tills det är helt fritt från klumpar, ha i allt socker och rör det poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ned det ( tillsätt ev mer kakao, beroende på tycke och smak!)
Grovhacka chokladen och blanda i smeten. Späd med mjölk tills du får en härllig konsistens på smeten, den skall vara ganska fast. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Nu skall jag ta en av dessa och sätta mig och tjuvläsa Scrapbook-tidningen jag köpte till mamma idag.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
Mia
16 år sedan

vilka fina och dom ser gudomligt goda ut 🙂 du är jätteduktig ju, skulle kunna öppna ett cupcakes cafe 🙂 ha de bra.

Catty
16 år sedan

duktig du är 🙂 mumsigt låter det, ska testa detta receptet 🙂

Alexandra
16 år sedan

visst är den…hih de hooppas jag med 😉

Evasleva
16 år sedan

otroligt söta? Hur lyckas du hålla dig iform med alla dess bakelser?

Malin
16 år sedan

ojdå.. varför tröttna?

Ann-kristin S
Ann-kristin S
16 år sedan

Å så fina dom blev.
Ungefär hur ska konsistensen vara efter du har haft i mjölken? mer fast eller väldigt rinnande

MiniJossan
16 år sedan

Va duktig du är.
Jättefina:)

Anonym
16 år sedan

himla mumsiga cupcakes!

ÅSa
16 år sedan

Jättefina! Jag har aldrig varken bakat eller ätit cupcakes innan, men jag blir så inspirerad av alla recept att jag bara måste prova nu snart 😀

Designtjejejen
16 år sedan

Åh, vad fina! Jag måste ta mig tid att göra cupcakes en dag.. jag har velat göra det så länge men inte tagit mig tid… men snart så.. 🙂

Anna
16 år sedan

Hej! Gillar din blogg starkt, följer den slaviskt numera 🙂 Riktigt fascinerad av dina cupcakes, hur gör du frostingen på dom, spritsar du eller fixar du sen för hand? Det ser riktigt fina och mumsiga ut iaf! Ciao!

Anna
15 år sedan

Drömmarnas cupcakes, helt otroligt fin, nästan så man inte vill äta upp dom 😉 Måste också bara säga att du är otroligt duktig på att "designa" dem 🙂

Nästa inlägg

På smörgåsen…

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x