ANNONS

Kyckling med tomater

image480

Förkylningen håller ett fast grepp om min kropp och jag nyser och snorar som aldrig förr! Men idag känns det iallafall som om febern har släpt vilket verkar lovande inför framtiden!

Varje vecka ser jag fram emot att kolla in hos Martha och se de roliga upptaderingarna som gjorts. Alltid hittar man något nytt och spännande, idag snubblade jag över detta recept som redan vid första stund fångade mitt intresse! Som vanligt skulle jag nog göra några små juseringar i receptet (hur skulle det vara annars!), att låta kycklingen marieneras ett tag i lite olja från soltorkade tomater och oljan från kaprisen skulle nog sätta pricken över i!

Förutom att kyckling är något jag gärna lagar så börjar körsbärsomaterna bli goda nu, allt pekar mot att detta måste provlagas denna vecka! Orginalreceptet hittar ni här, men så här skulle jag nog göra:

4 kycklingbröst
2 msk olja från soltorkade tomater
1 msk olja från kapris
1 msk citronsaft

2 askar körsbärstomater
5 soltorkade tomater i olja
10 oliver
1 msk kapris
1 msk olja

Blanda samman marinaden och låt kycklingen dra i den under några timmar, bryn sedan kycklingen i en varm panna tills den fått en fin gyllene färg på båda sidor

Dela de torkade tomaterna och oliverna, blanda med kapris körsbärstomater och olja. Ugnsbaka tomatblandningen tillsammans med kycklingen i ugnen i ca 20 minuter i 250 grader eller tills kycklingen är helt genomvit.

(eget collage med bild från marthastewart.com)

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
16 år sedan

Mm, soltorkade tomater är ju bland det godaste som finns.

Mia
Mia
16 år sedan

Mmm vad gott det verkar, de där läre man prova nåndag. Krya på dig!

Alice
Alice
16 år sedan

Hade varit roligt att se lite fler egentagna foto. Lånar du bara från andra sidor?!

Linnéas skafferi
16 år sedan

Alice: Jag önskar också att det var lite mer egna foton men det råkar vara så att kameran jag äger för tillfället inte är speciellt bra. Men förhoppningsvis ska vi införskaffa en bättre snart! Jag hoppas du har överseende med detta!

bondlurkius
16 år sedan

åhå 🙂 jag ska käka kyckling idag. Världens godaste kycklinggryta som mamma hittat på själv 🙂

ha en bra dag och läs min blogg

/bondlurkius.blogg.se

Nästa inlägg

Snorgroda

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x