ANNONS

Jordgubbssås

Efter att ha kikat igenom vad som fanns i frysen ute i stugan hittade jag ett paket med vaniljglass och lite frysta jordgubbar. Detta fick fungera som efterrätt. Jordgubbarna gjorde jag en enkel sås utav som fick smak av lite färsk ingefära.  Den varma såsen i kontrast till dem iskalla glassen blev en hitt! Desserter  behöver inte vara krångliga och tidskrävande. Ibland är det enkla det absolut bästa!

Detta bev ju faktiskt också en väldigt sommrig efterrätt, men vi kan behöva piggas upp lite i höstrusket!

Jordgubbssås 4 port:

1 l jordgubbar
1 tsk riven ingefära
2 msk socker

Lägg jordgubbarna i en kastrull, mosa dem lite lätt. Det får gärna vara bitar kvar i såsen. Finriv ingefäran och ha i den tillsammans med lite socker. Låt allt koka upp. Servera till gräddig vaniljglass.

(Eget collage. Skålen hittar ni hos grrengate.dk)
1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ingegerd
15 år sedan

hej,du har fått en utmaning svara på fem saker,titta på min sida och skriv o svara på din sida,en kul sak!! Detta låter så jättegott!!

Anonym
15 år sedan

Åh! Det lät ju som ett supertips! Tackar! Hmm, smakar på det i munnen redan… 😀

Anonym
15 år sedan

Åh! Det lät ju som ett supertips! Tackar! Hmm, smakar på det i munnen redan… 😀

lina
15 år sedan

Vad gott att blanda i ingefära!

KarinW
15 år sedan

Vad spännande med ingefära till gubbarna det har jag aldrig testat!

Nästa inlägg

Det var en gång…

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x