E-nummerfri skinka i het sås

 

 

Förra veckan fick jag hem två helt e-nummerfria skinkor från Ridderheims, en rökt och en kokt.  Båda skinkorna smakade riktigt bra, den rökta skinkan hade inte ett spår av smakförstärkare utan den rökta smaken ska komma från själva rökningen av skinkan.  Det gillas skarpt!

 

Idag använde jag en del från den rökta skinkan till en het pasta. Jag är inte jätteförtjust i varm skinka därför lät jag skinkan vara på sidan om. Självklart går det bra att blanda i den i såsen om man så föredrar. Jag köpte torkad piri piri och hade i, det blev aningen starkt så nästa gång blir det en lite mindre mängd chili!

 

Pasta med het sås och skinka 4 pers

 

2 vitlökslyftor

torkad piri piri

1 paprika

2 tsk röd currypasta

salt

peppar

2 dl grädde

2 dl mjölk

persilja

rökt skinka från Ridderheims

 

Finhacka vitlöken och chilin, skär paprikan i bitar. Stek detta i en kastrull eller stekpanna. Se till att inte ha för hög värme då vitlöken lätt bräns vid. Blanda i currypastan, salt och peppar. Låt detta fräsa ett par minuter. Slå över grädde och mjölk. Det här får nu koka tills pastan är klar. Skär ned skinkan i kuber och blanda den med finhackad persilja.  Lägg upp pastan på djupa tallrikar, slå över såsen och toppa med skinkan.

 

Bryr du dig om i fall din mat innehåller E-nummer?

 

Bild:Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
14 år sedan

Ja, jag vill ha så ren mat som möjligt och ställer tillbaka på hyllan om jag ser sådant som innehåller konstiga e-nummer, smarkförstärkare och annat strunt. Att det kommit e-nummerfri skinka tycker jag är superbra. Nu är jag förvisso vegetarian och äter därför inte skinkan själv men att bli av med tillsatserna i så många produkter som möjligt ser jag som positivt.

Anonym
Anonym
14 år sedan

såg riktigt gott ut!
Trevlig fredag på dig:)

Fredrik Frisören
14 år sedan

mm va gott

Birgitta Höglund's Mat
14 år sedan

Hej Linnea. Vilken fin blogg 🙂
Jag är ute och surfar runt lite och ser hur andra har det på sina bloggar. Började själv skriva om mat i juni, men först nu det blivit av att kolla in hur mina medmatbloggare har det.
Det är verkligen skoj att se vilket stort matintresse det finns. Och som du är jag väldigt noga med att kolla alla e-nummer. Vill inte ha nåt skräp i min mat 😉
Glada Hälsningar./ Birgitta

Tina
14 år sedan

Ser jättegott ut! Jag kollar inte e-nummer så värst noga, det beror på vilka det är. Vissa är ju inte farliga (citronsyra och liknande), så jag brukar nog mest hålla utkik efter tex smakförstärkare som tyder på att man döljer dåliga råvaror.

Katrin
14 år sedan

Jag har börjat tänka på E-na mer och mer. Det känns bättre att äta riktig mat istället för konstgjord:)
Ha en skön helg!

Amanda
Amanda
14 år sedan

Tack för att du är medveten om både klimat och tillsatser, det gör det lättare för oss matintresserade som följer bloggen att göra medvetna val. Dessutom lär du ju inspirera fler människor att göra medvetna val. Tack!

Jenny
Jenny
14 år sedan

Lever helst utan E-nummer. Tror att de framkallar beroende och oklara sjukdomar, plus att möjligheten kanske finns att vi marinerar oss själva =)

Peter
Peter
14 år sedan

Hej,

Nej, för mig är det viktigaste att maten smakar bra och är näringsrik. Den här hetsjakten på tillsatser gör mig så trött. Tillsatserna är ju testade och utvärderade. Det flesta är helt ofarliga. Några få är omdiskuterade.

Birgitta Höglund's Mat
14 år sedan

Hej Linnea. Vilken fin blogg 🙂
Jag är ute och surfar runt lite och ser hur andra har det på sina bloggar. Började själv skriva om mat i juni, men först nu det blivit av att kolla in hur mina medmatbloggare har det.
Det är verkligen skoj att se vilket stort matintresse det finns. Och som du är jag väldigt noga med att kolla alla e-nummer. Vill inte ha nåt skräp i min mat 😉
Glada Hälsningar./ Birgitta

Nästa inlägg

Cookalong

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x