Morberg grillar


”Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”– Per Morberg

Lagom till att det börjar rycka i grill-nerverna ger Per Morberg ut sin nya bok, Morberg grillar. Det lilla jag har kikat i boken säger mig att det här kommer bli en bok att älska. Med soljlusa bilder, ett hav av maskrosor och enkel mat som läggs på grillen lockar han verkligen fram en enorm längtan till härliga sommarsverige i mig.

Redan igår började vi drömma om när vi äntligen kan ta fram grillen, laga makalöst god mat och sedan ta cykeln till den lilla sjö som finns i närheten, djupt inbäddad i den västmanländska skogen där vi bor. Ljuva tanke!

Bild: Bonnier fakta

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
14 år sedan

Fina bilder. Blir nyfiken på boken har inte bläddrat i den.

Längtar till sommaren, det är inte mkt som slår en sommarkväll med grillning.

Martina
14 år sedan

Åh, va härligt det låter. Den boken måste ju köpas när den kommer ut.

Diana
14 år sedan

Oh, så han har släppt en ny bok? Har precis köpt den förra. Gillar hans program.

En tjock katt i en smal värld
14 år sedan

Nu blev jag sugen på sommar!!

Mer av allt
14 år sedan

Den måste jag köpa och har satt den på bevakning. Tack för tipset!

Elin
14 år sedan

åå sommar!

a home far away
14 år sedan

Mmmmm, låter ljuvligt härligt…längtar också!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore

Katrin
14 år sedan

Vi grillade i lördags för att fuska fram lite sommar! När jag hällt upp julmust i glaset insåg jag att jag fortfarande är inställd på vinterläge… Maten var hur som helst jättegod. Vi har fastnat för Jonas Borsséns bok Killen vid grillen. Där finns massor av god mat. Nu är det i och för sig dags med ny inspiration, ska nog kolla in Morbergs idéer också:)

Lesly
14 år sedan

åhh detta måste vara den sötaste bloggen jag sett på länge 🙂 Och Morberg är ju helskön kollar alltis på vad blir det för mat?!

Nästa inlägg

Radiopremiär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x