Enklaste brödet

 

 

Idag skiner solen som aldrig förr och jackan kunde gott och vÀl hÀnga kvar hemma i hallen nÀr jag var ut en svÀng mitt pÄ dagen. Det Àr tjusiningen med hösten, rÀtt var det Àr dyker det upp dagar som dessa, smÄ pÀrlor som man fÄr passa pÄ att njuta av allt man kan.

 

Idag bjuder jag er pÄ ett sÄnt dÀr ruskigt enkelt bröd som man bara rör ihop och sen sköter det sig sjÀlv i ugnen. Perfekt att slÀnga ihop pÄ kvÀllen och lÄta det grÀddas medan du kollar pÄ tv, dÄ har du ett nygrÀddat och gott bröd till frukost sen!

 

Varje gÄng jag gör det hÀr brödet blir det olika, för det mesta tar jag av vad som finns hemma utan att mÀta sÄ mycket med mÄtt utan snarare kÀnna hur konsistensen kÀnns. Trögt men inte grynig brukar jag tÀnka och det blir för det mesta toppen! Men som ni ser kunde jag gott haft i lite mera mjöl dÄ innanmÀtet sjönk ihop nÄgot. Men det blev gott ÀndÄ! Om det mot förmodan blir lite bröd kvar som rÄkar bli lite torrt och trÄkigt sÄ Àr det fenomenalt gott att rosta!

 

Till dessa limpor brukar man anvÀnda sig av helt vanlig filmjölk, men eftersom jag inte Àr nÄgon storÀtare av just fil Àr det inte sÄ ofta jag har av denna vara hemma. DÀremot fanns det en halvfull förpackning med ekologisk yoghurt och det fungerade precis lika bra!

 

1 limpa:

5 dl ekologisk yoghurt

3 msk mörk sirap

2 tsk bikarbonat

1 tsk örtsalt

ca 50 g mandlar

ca 1 dl russin

ca 2 dl blandade frön (svarta sesamfrön, pumpakÀrnor, solroskÀrnor)

2 dl havregryn

2 1/2 dl grovt rÄgmjöl

1 dl vetekli

1 dl vetemjöl

 

Blanda yoghurt, sirap, bikarbonat och salt i en bunke. Grovhacka mandlarna och ha i dem tillsammans med russinen i bunken. TillsÀtt alla de torra ingredienserna och rör till en jÀmn, trögflytande smet. KlÀ en brödform med bakplÄtspapper och klicka i smeten, grÀdda lÀngst ner i ugnen i 180 grader i ca 80 minuter. Brödet ska vara lite, lite kliaddigt i mitten nÀr du tar ut det. Linda först bakplÄtspappret runt brödet, sedan en ren kökshandduk.

 

 

in English:

1 loaf:
2 cup organic yogurt
3 tablespoons dark syrup
2 teaspoons baking soda
1 tsp herb salt
50 g almonds
about 1/2 cup raisins
about 1/2 cup mixed seeds (black sesame seeds, pumpkin seeds, sunflower seeds)
2 cup rolled oats
2 1 / 2 cup coarse rye flour
1/2 cup wheat bran
1 1/2  cup flour

Mix yogurt, syrup, baking soda and salt in a bowl. Coarsely chop almonds and have them in conjunction with the raisins in the bowl. Add all the dry ingredients and stir into a smooth, viscous paste. Line a bread pan with greaseproof paper and pour in the batter, bake in the bottom of the oven at 180° C  for about 80 minutes. Put the parchment paper around the bread, then a clean kitchen towel.

 

 

Vad tycker ni förresten om mina urtjusiga solrosor jag fick förra veckan av min mammas moster? Dom hade bara tagit lite överblivna solroskÀrnor de matat fÄglarna med under vintern och strött ut i en del av trÀdgÄrden i vÄras. Nu har dom en hel dunge av vajande, hissnande gula solrosor. Det skall jag absolut testa till kommande vÄr!

Vad smaksÀtter du helst ditt bröd med?

Bilder: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
15 Är sedan

Det lÀt bÄde gott och enkelt! Fina bilder!

Linda - Cupcakefluffan
15 Är sedan

LÄter som ett gott bröd, det mÄste jag testa att baka

Therese
15 Är sedan

Brödet lÄter jÀttegott! Ska testa det nÄgon dag!

Anette
15 Är sedan

Hej! Vilka fantastiska solrosor!! Ska sjĂ€lvklart testa strö lite frön till vĂ„ren ocksĂ„… passar mig perfa dĂ„ jag Ă€r lite svag för gult 🙂
KRAM

Matpolisen
15 Är sedan

Tack för det fina receptet. Jag provade bröd smaksatt med chilli hÀr om dagen. Det var faktiskt helt ok.

Lisa
15 Är sedan

(Jag brukar kika in pÄ din blogg. Hembakt bröd, gud sÄ gott!)

Visan
15 Är sedan

Jag brukar göra en liknande limpa, sĂ„ enkelt och gott. Man bara slĂ€nger i vad man har hemma i frö, nöt och fruktvĂ€g 🙂

Anna - au pair i Dublin
15 Är sedan

Solrosorna Àr verkligen jÀttefina!

MATBLOGGEN
15 Är sedan

SÄ gott brödet ser ut!! Och jÀttefina bilder !

ttp://www.pernillawahlgren.se/Blogg/MatbloggenmedJennyWarsen/tabid/107/Default.aspx

Jessica
Jessica
15 Är sedan

Hej. Alskar detta brad, och blev mycket fortjust over att se yoghurt i receptet istallet for fil. Bor i England och de har tyvarr inte fil har. Kul att du oversatter dina recept pa engelska. Letade loss rejalt efter sirap och var svenska vanliga sirap verkar ga under namnet "Golden Sirup" har. Och min favorit, den morka sirapen hittade jag under namnet "Black Treacle". TACK!

trackback
15 Är sedan

[…] dĂ„ just guld och vinrött ofta Ă€r fĂ€rger som dyker upp hĂ€r hemma i juletid. Bordet ni ser hĂ€r, har vi i vanliga fall som barbord i vardagsrummet och ett par flaskor av Ă„rets glögg skulle […]

no deposit casino
10 Är sedan

GiMI49 Interesting, but still I would like to know more about it. Liked the article:D

סקס וסמים
10 Är sedan

This is one awesome article.Much thanks again. Will read on

Pavilion @ Potong Pasir Review
10 Är sedan

Your blog is amazing dude. i love to visit it everyday. very nice layout and content

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]The information and facts talked about inside the post are several of the very best accessible […]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 39094 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]here are some links to web-sites that we link to due to the fact we think they are really worth visiting[…]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/enklaste-brodet/ […]

trackback
9 Är sedan

Title
[…]Sites of interest we have a link to[…]

NÀsta inlÀgg

September 2010

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x