ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jordgubbscheesecake

/

Sebastian Niemi-CarlssonÄlskade, älskade sommar. Som jag har längtat efter dig! Just nu lever vi  med ett par veckor utan mörker, bara ljusa dagar och skymningsnätter. Kvällen övergår liksom aldrig till natt och det är himla svårt att inse när det är dags att krypa ner i sängen. Man vill utnyttja denna fantastiska tid så mycket det bara går. Förra året tog vi en kvällspromenad en sån där fantastisk junikväll, bättre än så blir det liksom inte!

Jag antar, att du precis som vi är bjuden på en hel massa kalas och roliga tillställningar under sommaren. Vad passar bättre än att ta med sig något hemlagat/bakat till födelsedagsbarnet (jag har ju faktiskt skrivit en hel bok om ämnet..) Här har jag gjort en jordgubbscheesecake och ställt det på ett tjusigt tårtfat från Lagerhaus. Vem skulle inte bli överlycklig för denna gåva?

Eftersom jag tycker att själva cheesecaken är det godaste, hoppade jag helt enkelt över att göra någon form av botten. Men är man inte som jag, lite annorlunda, höggravid och tidvis lite lat så är det bara att krossa Digestivekex, smälta smör, blanda samman detta och trycka ut i formen. Grädda i cirka 15 minuter i 150 grader. Men som sagt, det är helt valfritt.


Chessecake med jordgubbar:
3 ägg
1 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
1 burk Kesella Vanilj
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar (färska eller frysta, tinade)
1 L jordgubbar till dekoration

Separera äggvitan från gulan. Vispa äggvitan till ett vitt skum. Blanda samman äggulan med sockret och vaniljen, vispa vitt och pösigt, tillsätt Philadelphiaost och Kesella. Rör till en jämn smet.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vänd ner den i äggsmeten och blanda väl. Dela jordgubbarna i bitar och rör i dem. Vänd sist i äggvitan.
Fyll botten av en springform med smeten. Dela sedan jordgubbar och tryck fast längst kanten (snittytan ut) som ett dekorativt band. Ha sedan i resterande smet i formen.
Frys i minst 4 timmar, tag fram cirka 30 minuter innan de skall ätas så den hinner tina något. Dekorera med färska, svenska jordgubbar.

Men som sagt, eftersom jag är tämligen höggravid just nu har jag inte för avsikt att ge bort denna tårta, nej den står där så fint i min frys och bara väntar på att jag skall sätta tänderna i den!

Bild: Den alltid lika fantastiske Sebastian Niemi-Carlsson

56

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00