ANNONS
Integritet på Tailsweep

En liten omgång pannkakor

/

Så kom den, den allra första VAB-dagen. En dag som spenderats i soffan framför ett gäng filmer. Eftersom jag försöker vara en god mor ställde jag mig och stekte pannkakor åt min lilla sjukling. Något som alltid uppskattas. När jag sedan lockade med att det kunde bli glass till pannkakorna, ja då låg jag verkligen på plussidan!

Pannkakor är annars något jag inte är stormförtjust i. Om det inte är mormor som gjort dom. För vem gör pannkakor som lilla mormor?
-Jag har bara pannkakor att bjuda på, kan hon säga när man kommer dit.
Vad hon inte förstår är att pannkakor för mig är lyx. Något man tar sig tid att göra. Något man kanske inte orkar ställa sig att steka åt en hel hungrig familj efter klockan 17 en trött torsdag.
Inte heller får jag till dom så goda som hennes. Men det kan nog ha att göra med att det tusentals pannkakor han gräddat i sitt liv. Och att hon exakt vet hur smeten skall vara. Jag får helt enkelt öva, tur jag har ett helt liv framför mig..

Eftersom jag inte är så förtjust i mina egna pannkakor gjorde jag en miniomgång till Axel. 5 st pannkakor av mindre modell (ni vet typ sådana man får på kaféer). Perfekt åt en krasslig liten kille som snabbt ville ha lunch på bordet.
Grädde, lite glass och blandade bär blev perfekta tillbehör!

Pannkakor (5 stycken små)

2 dl mjölk
1 dl mjöl
1 ägg
salt
smör till stekning

Blanda mjölk och mjöl, vispa tills alla små klumpar är borta. Tillsätt ägg och en liten nypa salt.
Hetta upp en stekpanna av mindre modell, ha i en liten klick smör. Häll i lagom mängd smet (jag brukar alltid använda ett mått för att få i lika mycket smet till varje pannkaka). Grädda tunna pannkakor och servera med vad ni gillar bäst!

Har ni tips på andra bra rätter, som går snabbt att göra när man är hemma med sjuka barn?

bild: Linnéa Seidel

187
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00