Grönkålssmoothie

grönkålssmoothie
 
Idag mixade jag ihop en illgrön smoothie av grönkål, babyspenat, avokado, banan och havremjölk. Ibland kan det vara svårt att få i sig den mängd grönt man behöver under en dag, då är en härligt grön smoothie ett perfekt alternativ. Antingen till frukost eller som ett mellanmål.
Jag tog lite av det som fanns i kylen och det blev superfräscht och gott!
grönkålssmoothie-2 Visste du att 100 g grönkål täcker ditt dagliga behov av C-vitamin? Grönkål är även späckat med A-vitamin, E-vitamin och innehåller en hel del järn.
Tänk på att när du gör en smoothie på järnrika livsmedel, kombinera det inte med mjölkprodukter då kalciumet hämmar upptaget av järn. Använd istället en växtbaserad mjölk, som havremjölk.
C-vitamnin däremot underlättar upptaget av järn, vilket gör att grönkål är en prefekt grönsak att äta för att få i sig både C-vitamn och järn, allt i ett!
grönkålssmoothie-3
Jag tog som sagt lite av vad som fanns i kyl och fruktfat och slängde ner i min mixer. Se till att du har en ganska stark blender eller mixer som orkar ha sönder grönkålen ordentligt. Det får inte bli förstora bitar av kål kvar tycker jag.
Grönkålssmoothie:
2 nävar hackad grönkål
1 näve babyspenat
1/2 banan
1/2 avokado
1 krm vaniljpulver
ca 2 dl havremjölk
Lägg grönkål, spenat, avokado, banan och vaniljpulver i en mixer eller blender. Mixa och tillsätt undertiden havremjölk tills du får önskad konsistens på din smoothie.
Grönkål är en grönsak man antingen gillar eller har väldigt svårt för. Precis som med all annan kål tycker jag om grönkål när den är kall. Men så fort man värmer kål har jag väldigt svårt för smaken. Gillar du grönkål?
bild:Linnéa Seidel

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte
Charlotte
8 år sedan

Hej!
Har precis hittat din fantastiska blogg. Vilken inspo!
Undrar därför nu om det finns någon sök funktion eller underkategorier om man söker något speciellt i receptväg?
Eller man får gå igenom sida för sida?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Charlotte
8 år sedan

Hej Charlotte, så kul att du gillar min blogg. Går du in via webben så har du en flik som heter kategorier högst upp under headern.
Lycka till 🙂

Kate
8 år sedan

Gott sörru… 😉 Kram Kate

glutenfritt bröd

Nästa inlägg

Filmjölkslimpa med rödbeta och lingon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x