Iste med citrus

icetea-4
 
Kommer ni ihåg dom där påsarna/burkarna man blandade iste ifrån förr i världen? Från Lipton var dom va? Jag mins att det brukade finnas någon påse hemma i skafferiet hos mamma och pappa när jag var barn. Och jag mins också att det var himla gott. Säkert även sprängfullt med socker och andra onyttigheter!
icetea-5
Men att göra ister själv är ju verkligen inte svårt! Det kräver bara en liten stunds planering för att få teet kallt. Första gångerna jag gjorde iste vet jag att det knappt fanns rött te att få tag på om man inte beställde från nätet. Men nu är ju matbutikernas hyllor fulla av hur många sorters te som helst. Och det är inte alltid jag gör på rött te heller. Jag tar av vad jag har hemma och känner för just då.
icetea-6
 
Men idag har jag använt ett rött te med smak av granatäpple och hallon.
Ett himla bra tips är att skiva citrusfrukter och frysa in. Använd dessa till att kyla drycken med istället för vanlig is, så späs det inte ut när isen smälter. Sen ger ju citrusfrukterna ifrån sig en härligt fräsch smak också!
Vill man söta sitt iste lite kan man ha i lite honung i det varma vattnet. Själv föredrar jag att dricka det som det är.
Iste med citrus, 1 L:
1/2 L hett vatten
2 påsar te
ev lite honung
1/2 L kallt vatten
1 eko-blodapelsin
1 eko-lime
Skiva citrusfrukterna och styckefrys dem.
Häll det heta vattnet över tepåsarna i en tillbringare (mitt i allt kaos på den här bilden kan ni se hur jag fäst tepåsarna med en klämma för att få dom att hänga kvar i tillbringaren). Låt stå och dra i cirka 20 minuter, gärna längre om du har tid. Vill du söta teet kan du ha i lite honung i det varma vattnet och röra om.
Tag ur tepåsarna. Slå på det kalla vattnet och lägg i den frysta frukten och ditt iste är klart!
Kom ihåg att alltid använda eko-frukter om du ska ha skalet i drycken.
Det blir en perfekt måltidsdryck eller ett bra alternativ till det vanliga vattnet jag alltid får påminna mig själv om att dricka under dagen! Och varma sommardagar är det en perfekt törstsläckare.
bild:Linnéa Seidel
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carl Malmqvist
8 år sedan

Riktigt grymt recept! Gjorde ett liknande förra veckan.
Påminner mig om när jag var i indien och käkade ett helt fantastiskt recept! 🙂
http://www.flythesun.com/agrabah-hemligheter/

Ida
Ida
8 år sedan

Superhärliga bilder 🙂

Stefan Lagergren
Stefan Lagergren
8 år sedan

Men gud vad gott det ser ut! Det här måste vi testa!

köttfärsås med linser och morötter

Nästa inlägg

Köttfärssås med linser och morötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x