Bananpannkakor

bananpannkakor
 
Hej FREEEDAG! Så underbart med lite helg (säger hon som arbetat första hela jobbveckan sen påsk och är ledig fredagar…) Men det var bara så skön känsla i morse när jag vaknade! Pojkarna har nästan varit sams hela förmiddagen, jag har hunnit träna en sväng och nu ska jag strax ta en dusch innan det bär av in mot biblioteket för en spontan date med Axel och Isacs två föreskolekompisar.
Men tänkte passa på att tipsa om ett superenket recept som passar nu till lediga helgmorgnar, nämligen bananpannkakor.
Även om det ekar tomt här hemma brukar det för det mesta finnas ägg och bananer hemma. Och det är allt som behövs för att få till ett gäng bananpannkakor. Ett plus är ju att om man inte steker dom i smör, utan kokosolja så blir de både gluten och laktosfria! Fast jag tycker det är så mycket godare att steka i smör, så jag gör alltid det 🙂 Jag har provat hur många recept som helst på bananpannkakor när jag varit hemma och mammaledig och efter många olika försök tycker jag det här har gett mig bäst resultat.
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig start på helgen!!
Bananpannkakor:
4 ägg
2 mogna bananer
smör eller kokosolja att steka i
Mixa ägg och banan i en skål. Hetta upp smör eller olja i en pannkakaslagg och stek pannkakorna på medelvärme. Jag tog ca 3/4 dl per bananpannkaka och stekte på medelvärme. Låt pannkakan stelna lite på ovansidan innan du vänder den. Jag serverade keso och färsk frukt till bananpannkakorna. En riktigt hit tyckte stora som små!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lizette
8 år sedan

Intressant blogg du driver. Gillar verkligen namnet. Har precis lag upp ett recept på glutenfritt knäckebröd. Kika gärna in.

Anna
8 år sedan

Här hemma serverar vi bananpannkakor med naturell kvarg och hallon. en riktig hit hos 4 och 8 åringen. Nån gång har jag blandat i nyponpulver för att bosta på immunförsvaret lite.
Önskar dig en fin helg
Anna

Greensmoothie

Nästa inlägg

Green smoothie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x