ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bananpannkakor

/

Photographer: Sebastian Niemi CaHej FREEEDAG! Så underbart med lite helg (säger hon som arbetat första hela jobbveckan sen påsk och är ledig fredagar…) Men det var bara så skön känsla i morse när jag vaknade! Pojkarna har nästan varit sams hela förmiddagen, jag har hunnit träna en sväng och nu ska jag strax ta en dusch innan det bär av in mot biblioteket för en spontan date med Axel och Isacs två föreskolekompisar.
Men tänkte passa på att tipsa om ett superenket recept som passar nu till lediga helgmorgnar, nämligen bananpannkakor.
Även om det ekar tomt här hemma brukar det för det mesta finnas ägg och bananer hemma. Och det är allt som behövs för att få till ett gäng bananpannkakor. Ett plus är ju att om man inte steker dom i smör, utan kokosolja så blir de både gluten och laktosfria! Fast jag tycker det är så mycket godare att steka i smör, så jag gör alltid det 🙂 Jag har provat hur många recept som helst på bananpannkakor när jag varit hemma och mammaledig och efter många olika försök tycker jag det här har gett mig bäst resultat.


Nu önskar jag er alla en riktigt härlig start på helgen!!
Bananpannkakor:
4 ägg
2 mogna bananer
smör eller kokosolja att steka i
Mixa ägg och banan i en skål. Hetta upp smör eller olja i en pannkakaslagg och stek pannkakorna på medelvärme. Jag tog ca 3/4 dl per bananpannkaka och stekte på medelvärme. Låt pannkakan stelna lite på ovansidan innan du vänder den. Jag serverade keso och färsk frukt till bananpannkakorna. En riktigt hit tyckte stora som små!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00