Tacopaj

tacopaj
Hej måndag och en härligt ny vecka! Här skiner solen och det är varmt och skönt även om det blåser lite. Men det kändes hoppfullt när barnen kunde åka till förskolan iklädda shorts idag. Då är sommaren nästan här va?
Idag tänkte jag det kunde passa fint med ett recept på tacopaj. Vi äter tyvärr paj lite sällan hemma, vilket är synd, för det är ju så gott! Just tacopaj burkar vara en sådan där sak som går hem hos både stora och små.
Tacos är ett ypperligt tillfälle till att smyga i lite bönor eller linser i matlagningen utan att barn (eller vuxna för den delen…) märker det. Jag drygar ofta ut tacoköttfärsen med mosade svarta bönor. Det blir himla gott, det är bra för dig (bönor och linser innehåller långsamma kolhydrater som hjälper till att hålla blodsockret på en låg och bra nivå), det är billigt och enligt mig, väldigt gott! Och barnen brukar aldrig märka att jag har haft i det.
tacopaj
Pajskalet är detsamma som jag använde till västerbottenostpajen. Himla enkelt och smidigt recept som jag alltid lyckas med! Se bara till att ha kallt smör och snabbt arbeta ihop degen. Dock brukar jag inte förgrädda skalet när jag gör just tacopaj.
 
Tacopaj:
800 g köttfärs/vegofärs
ca 300 g svarta bönor
2 påsar tacokrydda
400 g krossade tomater
1 paprika
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
tomater
Bryn köttfärsen, tillsätt avrunna, svarta bönor och mosa lätt med en gaffel. Tillsätt tacokrydda och krossade tomater. Låt allt puttra en stund så lite av vätskan kokar bort.
Klä en springform med pajdegen och ha y fyllningen. Skär paprikan i ringar och lägg på färsen. Blanda crème fraîche och riven ost. och fördela över köttfärsen. Halvera körsbärstomater och tryck i.
 
Grädda i 225°C i cirka 25 minuter. Servera med en härligt god sallad och salsa.
 
bild:Linnéa Seidel

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
8 år sedan

[…] Tacopaj är aldrig fel. Den här har jag drygat ut med lite svarta bönor. Ett perfekt vis att få i dig och din familj alla nyttigheter från bönorna, utan att de ens märker det! […]

trackback
7 år sedan

[…] ut är en klassiker hemma hos hos. tacopaj. Jag tror det är en variant på ett recept som jag fått av min kära mamma […]

trackback
6 år sedan

[…] här är ett svårslaget recept på tacopaj – så gott! Fler mattips hittar ni här […]

Marija
Marija
5 år sedan

Mums! Hur många portioner räcker denna till?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Marija
5 år sedan

Det blir en ganska mäktig paj det här, så räcker till ca 6 personer skulle jag säga. Om man har sallad till 🙂

Linda
Linda
5 år sedan

Behöver man smörja formen?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linda
5 år sedan

Nej det behövs inte 🙂

vegetarisk lasagne med keso och linser

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x