ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glasstårta med jordgubbar till midsommar

/

Photographer: Sebastian Niemi CaIdag bjuder jag på midsommarens absolut godaste recept. Nämligen en glasstårta med jordgubbar. Helt fantastiskt god!
Hela den här våren har verkligen rusat fram och jag har lite svårt att ta in att det är midsommar på fredag! Det har varit en rejäl puckel med jobb som jag sakta men säkert betat av nu, så snart, snart hägrar lite lediga dagar med barnen. Som jag längtar!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Men först ska det firas midsommar som sagt! Den här glasstårtan med jordgubbar är så otroligt enkel att göra så det nästan är löjligt. Du behöver ingen glassmaskin utan du bara blandar samman alla ingredienser och fryser in. Utan att behöva rör om eller så. Och ändå får man världens krämigaste glass! Underbart va!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


För att få till en riktigt härlig sommarsmak i glasstårtan så rekommenderar jag starkt att man använder färska, solmogna, riktigt söta jordgubbar. Med de där frysta, halvsura, vattniga sakerna man köper i frysdisken blir det inte alls samma sak. Så lägg någon krona på riktig goda jordgubbar, det gör hela skillnaden!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Tårtan har jag dekorerat med blommor jag hittat ute i trädgården bara. Jag brukar försiktigt skölja av dom så det inte kommer med några kryp. Låta blommorna torka på lite hushållspapper och sedan dekorera tårtan med dom. Sommarblommor och jordgubbar är väl en riktigt oslagbar kombination! Eller hur!

Glasstårta med jordgubbar och vanilj:
10 digestivekex
50 g smör
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpulver
1 L svenska jordgubbar
Mosa kexen, smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut i en ugnsfast form. Grädda i 175 °C i cirka 10 minuter. Tag ut ur ugnen och låt svalna helt.
Vispa undertiden grädden tills mjuka toppar bildas. Tillsätt sedan burken med den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Blanda allt väl. Mixa jordgubbarna med en stavmixer och blanda i dom i gräddsmeten. Rör om väl. Häll glassmeten i formen, över kexbotten.
Frys in i minst 4 timmar, gärna över natten.
Tag fram glasstårtan minst 30 minuter innan den ska ätas. Dekorera med färska jordgubbar och sommarblommor.

Godare avslut på midsommarmiddagen än så här går det inte att få!
bild:Linnéa Seidel

10

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00