Fisk i ugn med skagenröra

 
 
fisk i ugn med skagenröra
Tänk så många av er läsare som varje dag söker på fisk i ugn och hamnar här hos mig! Ni är liksom flera hundra i veckan. Men jag förstår er, fisk i ugn är något man aldrig kan få för många recept av. Vi äter fisk ett par gånger i veckan och då är det alltid kul att kunna förnya sig lite. Även om favoriten nog ändå är denna fisk. Jag vet att den till och med lagas på en förskola här i stan där jag bor 🙂 Det är alltid kul med uppskattade recept!
Men idag bjuder jag på ett nytt recept, nämligen fisk i ugn med skagenröra. Dra mig baklänges så gott. Även den där lätt skeptiska 5-åringen godkände rätten och tyckte jag kunde laga den igen. Vilket toppbetyg va!
fisk i ugn
Jag tog lite av vad som fanns hemma och gjorde en variant på skagenröra. Det fanns en burk kräftstjärtar i kylen, men hade nog varit ännu godare med räkor. Annars hade jag i det klassiska smakerna som man vill ha, dill, rödlök, citron.. Hade jag haft lite stenbitsrom hade jag nog toppat den färdiga fisken med detta. Men det får bli nästa gång.
Fördelen med maträtter som dessa är att de passar perfekt en vardag, men använder du dig av lite finare, färsk fisk går det bra att servera det en lördagskväll när man har gäster. Sånna recept älskar jag. Jag hade torsk denna gång, men tror det skulle vara ruskigt gott med lax också.
Fisk i ugn med skagenröra:
800 g fisk
1 rödlök
2 msk finhackad dill
saften från 1/2 citron
svartpeppar
3 dl creme fraiche
1 burk räkor/kräftstjärtar i lag
ev 1 liten burk stenbitsrom
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Finhacka rödlöken. Blanda samman lök, dill, citron, peppar, creme fraîche  och kräftstjärtar/räkor och bred detta över fisken. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Prova gärna så fisken är helt klar.
 
bild:Linnéa Seidel

77
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta LF
Lotta LF
7 år sedan

Det ska jag laga till familjen för det låter jättegott. Tack!

Elisabeth
Elisabeth
7 år sedan

Det står ingenstans i receptet om fisken ska vara fryst, tinad eller färsk när den läggs i ungsfast form. Om den ska gratineras i 25 min i 200 grader blir det väl skillnad i vilket tillstånd den läggs i formen? Det tar väl längre tid med fryst antar jag. Tacksam för svar.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Elisabeth
7 år sedan

Hej,
Jag brukar alltid använda färsk eller tinad fisk. Precis som du säger tar det mycket längre tid om man använder fryst fisk. Sen tycker jag det vattnar sig lite för mycket när om man lägger i fryst fisk direkt, så det är inget jag rekommenderar alls faktiskt 🙂
Kram Linnéa

Kate
7 år sedan

Den har jag nu kopierat till min receptbok, ser verkligen gott ut!!
Kram Kate

Liselott
7 år sedan

Sugen på att testa men det verkar fattas lite info. När ska créme fraiche i?

Li
Li
7 år sedan

Supergott för hela familjen!

trackback
6 år sedan

[…] Fisk i ugn med skagenröra […]

trackback
6 år sedan

[…] Fisk i ugn med skagenröra […]

Ikke
Ikke
6 år sedan

Inget salt?

Sara
Sara
6 år sedan

Fin blogg du har! Det här ska vi testa ikväll =)

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Sara
6 år sedan

Tack <3
Det gör ni rätt i!

trackback
5 år sedan

[…] Fisk i ugn med skagenröra – Linnéas Skafferi […]

Egen mannafrutti

Nästa inlägg

Hemgjord MannaFrutti

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x