Boosta dig själv-med en ingefärsshot

 
ginger-shot
God förmiddag alla kära läsare 🙂 Idag arbetar jag ifrån soffan. Trodde att jag hade världens förkylning på gång, men det visade sig vara en rejäl inflammation runt två visdomständer. Plus att det ploppat blåsor i precis hela munnen. Jag brukar få så här ibland, men den här gången är det värre än det brukar. Så blir jag inte bättre under dagen får jag nog ringa tandläkaren..
Men nog om mig nu! Eftersom jag trodde jag hade världens förkylning på g gjorde jag i ordning en flaska ingefärsshot igår. Så himla bra att ta en shot varje morgon för att hålla immunförsvaret på topp! Ingefära kan även hjälpa matsmältningen på traven, minska inflammationer i kroppen och har man tur, kan den sätta lite, lite fart på förbränningen i kroppen.
ingefärsshot
Förutom ingefära, så hade jag i honung, pressad citron och lingonpulver. Och just lingonpulver är ju också ett himla bra livsmedel, ett superfood. Fullproppat med C-vitamin, E-vitamin, precis som med tranbär kan det hjälpa till vid urinvägsproblem.
Även citron är bra att få i sig, inte bara så här i förkylningstider. Citron hjälper nämligen till att neutralisera pH-värdet i din kropp. Vilket i sin tur kan motverka olika sjukdomar, inklusive cancer, Nobelpriset 1931 delades för övrigt ut just för upptäckten att cancerceller trivs i försurad miljö men inte kan överleva i basisk miljö.
 
I många recept står det att ingefära och vatten ska koka tillsammans en stund. Något man ska tänka på är dock att mycket av C-vitaminen försvinner vid upphettning. Samma sak gäller för honung. Vad jag har läst mig till förstörs inga ämnen i ingefäran om man håller sig under 60 °C och för honung gäller 40°C.
Därför är det klokt att koka upp vattnet och sedan låta det svalna något innan du blandar din ingefärsshot!
Receptet har jag fått från min kära syster Sara 🙂
Ingefärsshot med citron, honung och lingon, ca 1 L:
1 L vatten
ca 300 g ingefära
1/2 dl honung
1 msk lingonpulver
2 citroner
Koka upp vattnet och låt det svalna till fingervarmt. Riv ingefäran grovt och blanda i tillsammans med honung och lingonpulver. Rör om och låt svalna. Mixa den avsvalnade drycken och sila den. Tillsätt saften från två citroner. Förvara i kylen. Starta varje morgon med att ta en ingefärsshot och vi hoppas på det viset kunna hålla oss pigga och friska hela långa, mörka hösten!
 
 
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Diana
7 år sedan

Alltså idag kör jag rejält med ingefära. Alla här hemma är påväg att bli snoriga och förkylda tror jag, de har ont i halsen och snorar lite, så jag är livrädd, jag är den som alltid blir värsta och längst förkyld för att jag tar hand om alla. 😀 Så nu är det C-vitamin och ingefära för fulla muggar, sprutar snart eld genom hals och näsa 😀

Emma
Emma
7 år sedan

Får du ont i käkbenet så måste du ringa tandläkaren. Har haft samma problem två ggr och fick penicillin båda gångerna. Tack för all inspiration du ger! 🙂

Hille
Hille
7 år sedan

Åh vilket bra tips! Hur länge står sig blandningen i kylskåpet?

Susanne
Susanne
7 år sedan

Hej!
Hur länge håller ” mixturen” i kylen?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Susanne
7 år sedan

Jag hade min stod en vecka cirka. Och det fungerade bra 🙂

Liselott
7 år sedan

Låter fräscht och uppiggande. 🙂 Varför måste man koka upp vattnet? Är det för att allt ska blanda sig bättre?

Loppi mellis 2

Nästa inlägg

Eko-mellis i LOPPI-magasin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x