Biskvier i långpanna

biskvier i långpann
 
Hej alla,
Jag hoppas ni har det bra. Själv är jag nere i Spanien och har det alldeles utmärkt fint. Följer ni mig på Insragram och även Instastories så får ni ta del av vår resa lite mer. Så här ett par dagar in på semestern har vi konstaterat att det största fokuset är på vad vi ska äta, när vi ska äta och vad vi ska dricka för gott till. En semester helt i min smak med andra ord!
Men innan vi for iväg på semester bakade jag typ världens bästa grej. Biskvier i långpanna. Har ni hört något så bra någon gång?
Det kan ha varit det enklaste, men framförallt godaste jag ätit och bakat. Helt i klass med vaniljrutor i långpanna!
biskvier
 
Biskvier är i vanliga fall en av mina favoriter. Jag äter dom inte så ofta, för de görs för de mesta rätt stora och jag tycker det blir lite mycket. När jag själv gör biskvier brukar jag göra mini-varianter. Det är lite pilligare men det brukar då bli precis lagom att ta en eller två små till kaffet.
När man gör biskvier i långpanna är det ju så fiffigt att man kan göra dom precis hur stora eller små man vill. Några kan man göra stora och några kan man göra små. För det finns ju alltid som som föredrar en riktigt maffig bit biskvi 🙂
biskvier i långpanna
Själva smörkrämen kan man ju smaksätta på hur många vis som helst. Jag körde en klassiker med choklad och kaffe. Jag älskar verkligen den kombinationen. Men annars är det fräscht och gott att smaksätta med lime och ha vit choklad på toppen, eller ha i en skvätt av sin favoritlikör kanske. Alternativen är precis hur många som helst och det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser.
Har du någon favoritfyllning på biskvier? Jag kommer ihåg när ett av fiken i stan började med päronbiskvier, hur gott som helst!
biskvier
Jag strödde över lite torkade rosenblad på de färdiga biskvierna. Supersnyggt med kanske inte supergott.. Då är det med all säkerhet godare att strö över lite fint strössel eller sockerpärlor. Men håll med om att det blev väldigt fint 🙂
biskvier i långpanna
Som jag skrev förra veckan om just smörkrämen till biskvier kan den ibland få för sig att skära sig. Men då hade min bössa bloggkollega Hanna ett superbra tips för att lösa problemet.
Skär sig smörkrämen tar man bara lite av den, smälter ner den i micron och blandar i den i den skurna smörkrämen och rör om. Jag fick göra om detta ett par tre gånger innan smörkrämen gick ihop sig helt. Men sen blev den len och fin, precis som de ska vara. Så tack bästa Hanna för det tipset!
biskvier i långpanna
Att göra själva biskvierna i långpanna var verkligen superenkelt. Bara tre moment och så lite väntan. Kanske var just väntan det jobbigaste 😉
Vilken höjd du får till på dina biskvier beror helt på hur stor form du använder. Jag hade en form som var cirka 35×25 centimeter och jag tycker själv att jag fick till en precis lagom höjd. Men vill man ha riktigt höga och maffiga biskvier, ja då tar man bara en lite mindre form helt enkelt!
Biskvier i långpanna, cirka 25 stycken:
500 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
300 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 msk starkt, kallt kaffe
3 msk kakao
200g mörk choklad
 
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten. Jag fuktade fingrarna och tröck ut allt. Det gick allra lättast! Grädda i 175°C i cirka 15 minuter eller tills den börjat få lite färg. Låt svalna helt.
Gör smörkrämen genom att vispa smör, florsocker, kaffe och kakao riktigt fluffigt med en elvisp. Bred detta över den avsvalnade bottnen. Ställ kallt. Smält chokladen och bred detta över smörkrämen. Låt chokladen stelna helt och skär den sedan i lagom stora rutor. Förvara i kylen.
 
bild:Linnéa Seidel

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christin
7 år sedan

Wow så fina!!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Christin
7 år sedan

Tack så mycket! Väldigt goda är dom också 🙂

Susanne
Susanne
7 år sedan

Måste bara testa! Har du nåt tips på hur man skär så chokladen inte spricker?

Malin
Malin
Svara på  Susanne
7 år sedan

Ha i en matsked neutral olja i chokladen så blir den mjukare 😘

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Malin
7 år sedan

Åh, tack för tipset! Ska provas!!

Jenny
Jenny
Svara på  Susanne
5 år sedan

Jag brukar spola kniven jag ska skära med i hett vatten & sen skära. Går jättebra 🙂

trackback
7 år sedan

[…] ut är de här helt fantastiska biskvierna i långpanna– ni är många som googlar på dom och hamnar hos mig. Är ni sugna […]

Monica
Monica
7 år sedan

Tack för tipset! Blir ju tyvärr inte av att man gör biskvier så ofta för det känns lite för bökigt, men bakade i långpanna blir det ju genast enklare.
Min favoritfyllning är inte den traditionella biskvifyllningen. Jag har lite svårt för smörkrämen eftersom jag tycker det lätt blir väl mäktigt. Men så hittade jag ett recept av Birgitta Rasmusson där hon blandar vaniljkräm i fyllningen. Supergott!

trackback
7 år sedan

[…] och göra för hand i många olika steg. Jag gillar att baka i långpanna (biskvier i långpanna och vaniljrutor i långpanna, alltså vilken himla bra uppfinning!!). Det ska gå […]

Teresia Åström
Teresia Åström
7 år sedan

Smält smör eller smör som den är o vispa övriga ingredienser?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Teresia Åström
7 år sedan

Nej smöret ska inte vara smält, utan vispas mjukt ihop med övriga ingredienser till en smörkräm.
Lycka till!

Teresia Åström
Teresia Åström
Svara på  linneasskafferi
7 år sedan

Ok! Nu gjorde jag smält smör och chansade, det blev bra det med!

Jenny Lundström
Jenny Lundström
5 år sedan

Tack snälla för dina recepttips 😊. Jag tänkte baka till en större fest. Går det att frysa in dessa samt vaniljhjärtan-rutorna?

trackback
5 år sedan

[…] Biskvier i långpanna – Linnéas Skafferi […]

trackback
5 år sedan

[…] Biskvier i långpanna – Linnéas Skafferihttps://www.linneasskafferi.se/2016/09/20/biskvier-i-langpann… […]

Linnéa
Linnéa
5 år sedan

Hej! Kan biskvierna förvaras i frysen. Ska inte ha dem förrän om en vecka, men vill vara ute i god tid.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linnéa
5 år sedan

Ja det går jättebra att frysa in dom:)

Laxmedsaffran

Nästa inlägg

Lax med saffran och tomat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x