Bounty-Brownies

bountykladdkaka
Hej du ljuva fredag! Idag tänkte jag bjuda på ett riktigt pang-recept! Nämligen bounty-brownies. Älskar du choklad, kola och kokos, ja då är det här något för dig. Först tänkte jag göra en Bountykladdkaka, men tänkte att det räcker till fler om man gör det i en stor form istället. Och så tänkte jag att en lite mastigare brownie-botten nog gör sig bättre än en sötsliskig kladdkakasbotten. Fast det skulle garanterat också varit gott 🙂
bounty brownies
Jag gjorde min brownie-botten ganska tunn, knappt en centimeter hög. Och det räckte gott och väl. Det blev en ganska mastig kaka som var helt underbar att äta till en kopp rykande kaffe. Ni bara måste prova!
bounty brownies
Även om man inte är någon storgillare av kokos så tror jag ni skulle gilla dessa. Bjöd på dom på jobbet och flera sa just att kokos inte var deras grej, men att kakan ändå inte smakade så mycket kokos. Så den fick tummen upp!
bountykladdkaka
 
Hur stor form du använder avgör ju såklart hur höga kakor du får. Jag gjorde mina i en form som var cirka 20X30 centimeter. Jag skulle inte rekommendera att använda en större än så.
Bonuty-brownies:
150 g choklad (minst 70%)
150 g smör
225 g ljust muscovadosocker
3 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl
Smält smör och socker i ett vattenbad. Tillsätt sockret och rör tills sockret smält något. Tillsätt sedan äggen, ett i taget och rör om väl. Ha sist i vanilj och mjölet. Blanda försiktigt till en jämn smet. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna helt.
Bountytäcke:
1 påse kokosflingor
1 liten burk sötad kondenserad mjölk
200 g mjölkchoklad
Blanda kokos med en burk kondenserad mjölk (du behöver inte koka den innan). Rör till en jämn smet. Bred försiktigt ut kokossmeten över brownie-botten. Smält chokladen och bred den över bountytäcket. Gör gärna fina mönster med en kniv i chokladen. Strö lite kokos över. Låt gärna stå svalt över natten innan den serveras!
Skär i rutor, kakan blir ganska mäktig så små rutor räcker gott och väl!
 

Vill man kan man med all säkerhet göra ett bonutytäcke ha ha på sin vanliga kladdkaka. Eller ni kanske sitter inne med ett bra recept på det? Hör i så fall gärna av er!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göteborgsmamman
7 år sedan

Men gud så gott! Du är fantastisk!
Kram <3

Sandras Matkrypin
7 år sedan

Alltså jag bara måste testa göra dessa <3 Såååå sjukt goda ser de ut!

Khosiantea blogg

Nästa inlägg

Tävla på Instagram med Linnéas Skafferi och khoisan tea!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x