Varm choklad

varm choklad-kit
Dag 14 av 24 dagar jul på Linnéas Skafferi!
Och idag tycker jag det passar fint att tipsa om något ni kan ge bort, antingen som julklapp till någon eller om du kanske är bortbjuden och vill ge något mer personligt än en vinflaska eller chokladask. Nämligen ett varm choklad-kit!
Kul att göra och det kommer garanterat bli uppskattat. varm choklad-kit
Vem gillar int varm choklad liksom? Och här får chokladen sällskap av chokladdoppade polkagrisar, marshmallows och polkabräck.
Antingen kan man göra en riktig snabbvariant och bara ha polkagrisar, marshmallows, mörk choklad och mugg i sitt kit, eller så kan man göra det lite mer arbetat. Det beror ju helt på hur mycket tid man har!
varm choklad-kit
Recept på polkabräck kommer senare i veckan. Det är ju så himla gott och otroligt enkelt att göra.
varm choklad-kit
För att få ihop ett sånt här fint litet varm choklad-kit behöver du:
kakao
socker (gärna muscovadosocker eller råsocker)
ett par polkagrisstänger, gärna chokladdoppade
mini-marshmallows
polkabräck eller annan choklad. Mörk choklad med smak av mint vore nog också supergott!
små cellofanpåsar
1 fin mugg eller kopp
 
Lägg kakao och socker i en liten burk eller cellofanpåse. Jag brukar ta dubbelt så mycket kakao som socker när jag gör varm choklad. Det tycker jag blir en bra balans, speciellt om du ska ha i marshmallows som också är söta. Men det är ju en smaksak 🙂
Doppa polkagrisstängerna i smält choklad och låt stelna helt. Lägg mini-marshmallows i små cellofanpåsar.
Ställ ihop chockadblandningen, polkagrisstänger, marshmallowspåse, polkabräck/choklad och mugg på en liten bricka. Dekorera gärna med grankvistar eller kanske någon liten, fin julgranskula. Slå cellofan runt allt och knyt ihop med ett fint band.
Sen är det bara för mottagaren att värma på valfri mjölk, röra i kakao och sockerblandningen och ha upp i muggen. Låt antingen ett par bitar choklad smälta ner i muggen eller häng i en polkagrisstång och dekorera med mini-marshmallows.
Vem skulle inte bli lycklig över en sån här present!?
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helen
7 år sedan

Mmm så frestande. ..

trackback
7 år sedan

[…] Smält cirka hälften av den vita chokladen på medeleffekt i mikron. Rör om var 20:e sekund. Låt resterande vit choklad smälta ner i den varma chokladen. Bred ut riktigt tunt på ett bakplåtspapper. Smält den mörka chokladen och ringla den över den vita. Dra fina mönster med hjälp av en kniv. Krossa polkagrisarna och strö dom över chokladen. Låt stelna och bryt i mindre bitar. Lägg i fina små cellofanpåsar, knyt om en rosett och du har en perfekt liten present att ge bort. Eller varför inte använda till varm choklad-kittet jag skrev om tidigare förra veckan? […]

trackback
7 år sedan

[…] Smält cirka hälften av den vita chokladen på medeleffekt i mikron. Rör om var 20:e sekund. Låt resterande vit choklad smälta ner i den varma chokladen. Bred ut riktigt tunt på ett bakplåtspapper. Smält den mörka chokladen och ringla den över den vita. Dra fina mönster med hjälp av en kniv. Krossa polkagrisarna och strö dom över chokladen. Låt stelna och bryt i mindre bitar. Lägg i fina små cellofanpåsar, knyt om en rosett och du har en perfekt liten present att ge bort. Eller varför inte använda till varm choklad-kittet jag skrev om tidigare förra veckan? […]

Saffranskladdkaka

Nästa inlägg

Saffranskladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x