Chokladdoppade fikon

chokladdoppadefikon
Dag 23 av 24 dagar jul. Dan före doppade dan-
Idag tänkte jag tipsa om ett superenkelt julgodis som går rysligt fort att göra och som faktiskt inte blir sådär sötsliskigt som mycket av det julgodis man gör kan bli. Jag som av någon konstig anledning inte är sådär superfötjust i vanligt godis längre kan göra de här chokladdoppade fikonen istället ibland till fredagsmyset. Ett par räcker för att man ska bli av med det värsta sötsuget.
 
Dan före dan, jag antar att ni är många som har fullt upp idag med förberedelser inför den stora dagen-
Själv så firar jag jul idag. Vi firar vartannat år julafton hemma hos oss och vartannat hos Sebastians mamma. Så därför börjar julfirandet tidigt för oss. Huset blir fullt med folk och mat från kl 13 idag. Det ska bli fint att få träffa släkt och familj under helgen. Tyvärr är det sällan man hinner träffa alla.
På juldagen sen bär det av till min farmor på dagen för lite fika och sedan till Sebastians pappa på kvällen. Sen blir det äntligen annandagen och vi kan pusta ut efter ett par intensiva dagar. Mysa runt i pyjamasar hela dagen, ta en långpromenad och bara slökolla på tv. Ladda lite batterier tillsammans som en familj liksom.
 
Chokladdoppade fikon:
200 g ekologiska fikon
100 g mörk choklad
kokos eller nötter
Krossa kokosen lätt i handen och rosta i en torr, het panna. Eller hacka nötter och rosta dem.
Smält chokladen och doppa fikonen till hälften i chokladen. Låt stelna på ett galler. Doppa sedan fikonen en gång till i chokladen (jag upptäckte att det blev bra mycket godare med ett lite rejälare lager choklad!).
Strö krossad kokos eller hackade nötter över chokladen innan den stelnat.
Förvara svalt.
 
Bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
7 år sedan

detta får jag testa till nyår-för fikon är ju så gott.jag gjorde ett goda bullar med saffran o mandelmassa o fikon som jag la i lag med pressad apelsinjouice som blev jättegoda.

Gräddkola

Nästa inlägg

Julgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x