Kycklingklubbor

 
kycklingklubbor i crock pot
 
Mat som lagar sig själv, i ugnen eller i min Crock Pot, det är mina absoluta favoriter. Det är bekväma, oftast skapligt enkla recept och det känns liksom vällagat.
Förra veckan testade jag att göra kycklingklubbor i min Crock Pot, jisses så möra och goda de blev. Sen lät jag de bara gå en snabbis på riktigt hög värme högt upp i ugnen för att få till den där fina ytan.
Förbered gärna kycklingen kvällen innan och låt den marinera över natten i kylen. Har man ingen Crock Pot så går det självklart bra att tillaga dom i ugnen från början. Men jag kan tipsa om att köra kycklingen lite längre på lite lägre temperatur. Det vinner den verkligen på! Sen kan man alltid ge den lite extra fin färg på slutet genom att höja värmen rejält.
Jag använde mig av den klassiska och i min mening rätt oslagbara kombinationen av citron, örter och honung. Jag tror aldrig att jag misslyckats med just den kombon. Det blir såå gott!
kycklingklubbor
Jag hade egentligen annat att blogga om idag. Men när jag skulle importera bilderna från gårdagens jobb hittade inte programmet minneskortet. Skaplig panik och ångest man får när man inser att en hel dags jobb kan vara förlorat. Som tur var det inget panikjobb som skulle levereras idag eller så. Men i alla fall. En hel arbetsdag åt skogen. Men om jag har tur kan min kära Sebastian återskapa det som fanns på minneskortet. Vad skulle jag göra utan min fixare som liksom gör allt när jag får strul med tekniska prylar?
Så vi håller tummar och tår för att han kan plocka fram alla bilder. Så ni får något nytt att läsa om här under veckan. Har recept och bilder på både fetaostbiffar, filmjölkslimpa och utsöta småkakor från igår nämligen. Det vill vi inte missa!
 
Men nu till kycklingen. Mina kids gillar verkligen kycklingklubbor. Iallafall den äldsta. Jag brukar vira lite papper eller folie runt om så dom enkelt kan äta och doppa i olika såser och röror utan att bli kladdiga. Sen är det bara att göra en god cole slaw, morötter eller potatis i ugn, eller varför inte en fräsch sallad att ha till och middagen är fixad.
Kycklingklubbor i ugn eller Crock Pot:
900 g kycklingklubbor
saft och skal från 1 eko-citron
1/2 dl olja
2 tsk flytande honung
färska örter (jag hade persilja, men ta de du gillar bäst)
salt & svartpeppar
Tina kycklingklubborna om de varit frysta. Torka av dom med ett papper. Blanda rivet skal och saft från en citron med olja, flytande honung och finhackade, färska örter. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform eller i grytan till din Crock Pot. Gnid in dom ordentligt med marinaden. Strö över lite salt och svartpeppar. Låt gärna vila i kylen över natten.
I ugn:
Sätt ugnen på 180 °C och kör kycklingklubborna i drygt en timme. Har de fått dåligt med färg, höj värmen till 250 grader och sätt gallret högt upp. Håll koll så du inte bränner kycklingen. Ca 5-10 minuter brukar vara lagom.
I Crock Pot:
Sätt i grytan i din Crock Pot, sätt timern på läg i ca 6 timmar eller hög i ca 3  timmar. Det beror lite på hur stora kycklingklubbor du har. Ingen vätska behövs då kycklingen ger ifrån sig ganska mycket vätska medan den tillagas.
När kycklingen är helt klar, lägg ut på en plåt och sätt in, högt upp i ugnen på 250 °C i ca 5-10 minuter eller tills de har fått fin färg.
Skyn som blir kan du antingen frysa in och ha som bas nästa gång du gör en kycklinggryta eller använda till sås.
bild:Linnéa Seidel

19
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

trackback
7 år sedan

[…] ut är fina kycklingklubbor som jag tillagat i min Crock Pot. Har man ingen slökokare så går de självklart bra att tillaga i ugnen bara. […]

Kolasås

Nästa inlägg

Hemgjord kolasås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x