Svampsoppa

svampsoppa med kavli mjukost
God förmiddag fredag!
På söndag är det som bekant sista april och många av oss ska säkert fira med grannar, vänner och familj. Kanske ska ni äta lite gott och gå och kolla på någon brasa? Därför tänkte jag idag tipsa om en superenkel men otroligt god soppa att bjuda på till förrätt. Jag har under många år gjort en räksoppa som är baserad på räkost, den blir alltid otroligt uppskattad. Så när jag fick möjlighet att ta fram två nya recept åt Kavli som skulle vara med i SMAKBOX kundtidning, ja då kände jag att jag var tvungen att försöka att se om det blev lika gott att använda annan mjukost i soppa. Och det blev det verkligen.
svampsoppa med kavli mjukost
Äter man inte soppan som förrätt så passar den lika bra som en enklare lunch med ett gott bröd till!
Nu ska jag jobba undan lite mer, sen ska jag ta med mig barnen och åka och handla frukost inför långhelgen och grejer till kvällens fredagsmys. Axel har beställt fruktfat med massa godsaker på. Det kommer säkert upp bilder på instagram under dagen!
 
Krämig svampsoppa med Kavli ChampinjonOst, 4 port:
300 g färska champinjoner
1 gul lök
1 msk smör
1 dl grönsaksbuljong
200 g Kavli ChampinjonOst
2 dl crème fraîche
ca 2-3 dl mjölk
1/2 dl hackad, färsk persilja
salt & svartpeppar
2 st soltorkade tomater i olja
2 dl solroskärnor
salt
1 dl färsk persilja
Skär ner champinjonerna i småbitar. Stek i en het, torr panna under omrörning. Skala och finhacka löken.
När svampen börjar få färg och har släppt ifrån sig vätska, tillsätt smör och den hackade löken. Sänk värmen till medel och fortsätt steka tills löken är genomskinlig. Ha över svamp och lök i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong, ChampinjonOst, crème fraîche och ca 2 dl mjölk. Låt allt koka upp och koka ihop några minuter. Tag kastrullen från plattan och låt svalna något. Mixa sedan soppan så slät som du önskar med hjälp av en stavmixer.
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt soppan hastigt koka upp. Späd eventuellt med lite mjölk om den känns för tjock. Smaka av med finhackad persilja, salt och peppar.
Finhacka de soltorkade tomaterna. Hetta upp en stekpanna och ha i lite av oljan tomaterna legat i. Stek tomater och solroskärnor i cirka 3 minuter. Salta.
Dekorera varje tallrik med finhackad, färsk persilja, soltorkade tomater och solrosfrön. Servera direkt!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kladdkaka med ett täcke av tosca

Nästa inlägg

Kladdkaka med tosca

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x