3 recept på paj till Valborg

Paj med räkor och fetaost
Hej lördag,
Nu sitter vi hela familjen i bilen på väg in mot Stockholm för en härlig dag tillsammans med Loppi och Silja Line. Det känns riktigt välbehövligt att komma iväg och göra något, bara vi. Även om det kommer vara massor av andra familjer där också ☺️
Men något mer jag verkligen gillar med den här helgen är att den är lång! Så himla fint med långhelg där man liksom får en extra dag tillsammans eftersom det är första maj på måndag. Det betyder alltså att det är Valborg i morgon. Vi ska fira hemma hos oss tillsammans med goda vänner, äta lite gott och sen ta oss in och kolla på alla bilar som cruisar runt och på brasan, precis lagom.
Jag sitter och klurar på vad vi ska äta imorgon. Det finns ju så mycket gott man kan äta! Igår tipsade jag ju om en mycket smarrig svampsoppa som passar utmärkt till förrätt. Idag tänkte jag tipsa er om två av mina favoritpajer
Först ut är den här pajen med skaldjur och fetaost! Enkel att göra och brukar alltid vara väldigt uppskattad!

Västerbottenostpaj

 
 

Nästa tips är denna klassiker som aldrig, aldrig blir omodern. Den fungerar i alla lägen! Jag pratar om västerbottenostpaj. Mums så gott!! Perfekt att servera på en buffé eller bara tillsammans med en stor, grön sallad!

Blåbärspaj crème fraiche
Det finns ju även andra pajer än matpajer. Så varför inte avsluta middagen med en av mina favoritpajer, nämligen blåbärspaj. Superduperenkel att göra och riktigt mumsig! Det är en variant på den väldigt uppskattade ananaspajen jag bloggat om förut.
Nu gäller det bara för mig att snickra ihop vår meny. Vad ska ni äta? Har ni några rätter ni alltid brukar laga till Valborg?  Blir det grillat, lyxmiddag eller hjälps ni alla åt med matlagningen?
Nu har familjen valt att vi ska lyssna på Sune här i bilen. Isac har somnat med solglasögonen på och Axel kommenterar så fort man kör 1 km för fort eller bryter mot minsta lilla regel. Eller om någon annan gör det. Alltså precis som vanligt när vi åker bil..
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Libra
7 år sedan

Tack för de smarriga recepten. Ha en riktigt härlig första maj dag! =)

svampsoppa med kavli mjukost

Nästa inlägg

Svampsoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x