5 enkla middagar- Veckans mat

kycklingratäng med ajvar
Måndag idag och det är dags att planera veckans mat. Den här veckan kör jag en favorit som tema, nämligen 5 enkla middagar. Vem är inte ute efter enkla vardagsrecept så här när det är dags för en ny vecka med nya middagar att laga?
Först ut är en riktig storfavorit här hemman nämligen kycklinggratäng med ajvar. Enkelt, otroligt gott och alla här hemma gillade det. Mina barn är inte så förtjusta i oliver, men dom är ju bara att peta undan.
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Många av de vegetariska recept jag har här på Linnéas Skafferi är väldigt lättlagade recept. Som vegetarisk stroganoff med morot och halloumi tillexempel. En härligt smakrik och lättlagad middag!
köttfärsås med linser och morötter
Den klassiska vardagsmaten spagetti med köttfärsås måste ju såklart få vara med en vecka som denna. Här har jag gjort en köttfärssås med linser och morötter. Det är perfekt att dryga ut köttfärssåsen med just morötter och linser, då den räcker till många!
torsk i ugn med creme fraiche
Vi äter fisk minst en gång i veckan här hemma. Och ofta blir det fisk i ugn. Den här veckan tipsar jag om torsk i ugn med örtcreme fraîche. Himla gott och perfekt vardagsmat. Jag brukar variera bland olika smaksättningar, men just örter är väldigt gott till torsk tycker jag!
tacopizza på tortillabröd
Vi avslutar veckan med en smarrig pizza! Tortillapizza är en riktig räddare i nöden när tiden och orken är knapp. Toppa med vad du vill, grönsaker, kyckling eller varför inte som här, gör en tacopizza!

krämig glass utan maskin

Varje vecka brukar ju jag bjuda på ett riktigt smaskigt recept också. Den här veckan blir det den här otroligt goda och krämiga glassen som du gör på bara 3 ingredienser. Och du behöver inte ens ha en glassmaskin. Det låter för bra för att vara sant, jag vet! Men har ni inte testat att göra sån här glass innan så måste ni verkligen testa! Otroligt god och lättgjord. Jag smaksatte med Marabou OREO, men du kan såklart smaksätta med precis vad du vill och gillar allra bäst!

Nu har jag jobbat undan lite här på morgonen, dags att starta igång dagen på riktigt! Barnen är hemma från förskolan då den är stund för planeringsdag. Så idag har jag hela ligan här hemma som sällskap! Härligt med en extra sovmorgon så här 🙂

NI GLÖMMER VÄL INTE BORT TÄVLINGEN JAG HAR PÅ INSTAGRAM?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ellen
6 år sedan

Vegetarisk stroganoff lät ju supergott, det måste jag testa!

krämig glass utan maskin

Nästa inlägg

Krämig, hemgjord glass på bara 3 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x