Vegetarisk stroganoff med morot och halloumi

vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Så var sista dagen i påskhelgen här. Utanför fönstret skiner solen ena stunden, och nästa faller stora vita, fluffiga flingor ner. Ett typiskt aprilväder med andra ord.
Vi har ett påskfirande till att klara av, sedan är både påsken och vi slut tror jag. Och i ärlighetens namn börjar jag bli lite sugen på den där vardagsmaten igen. Buffé efter buffé med mängder av mat har dukats upp under helgen. Varje middag har varit olik den tidigare, så det är inte maten i sig jag tröttnat på. Men det är något visst med enkel och vällagad vardagsmat. Uttrycket ”i det enkla bor det vackra” är nog en av mina favoriter. För visst är det lite så?
Därför tycker jag vi rundar av den här påsken med en härlig vegetarisk stroganoff. Den här har jag gjort på morötter, paprika och halloumi. Perfekt som lunch denna annandag påsk, eller som en enkel vardagsmiddag vilken dag i veckan som helst.
vegetarisk stroganoff med morors och halloumi
Vi äter allt mer vegetariskt här hemma, inte för att jag på något vis alls är vegetarian, men eftersom det är jag som lagar i stort sett all mat här hemma och jag inte är så förtjust i korv, ja då blir det att jag måste hitta på andra alternativ till den klassiska korvstroganoffen. Och kött är något jag oftast inte hinner laga till under vardagarna, någon form av köttfärssås på sin höjd. Ofta är vegetariska alternativ enkla att laga, nyttiga och de går skapligt fort. Alltså perfekt vardagsmat!
Vegetarisk stroganoff med morot och halloumi:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 stora morötter
2 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
2 dl creme fraiche smaksatt med soltorkade tomater
1 fp halloumi
färsk persilja
citron
salt & svartpeppar
 
Skala lök och vitlök. Hacka fint. Skala och skär moroten i mindre bitar. Stek allt på medelvärme tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt sedan grönsaksbuljong och låt koka på svag värme tills morötterna börjat mjukna. Skär paprikan i bitar och ha i tillsammans med creme fraîche. Låt koka ihop till en tjock sås. Späd eventuellt med mer grönsaksbuljong.
Skär halloumi i stavar och stek i en varm, torr panna. Rör i dom i såsen. Finhacka persiljan och blanda i den. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
Servera med råris och en stor grön sallad.
Tidigare har jag gjort en vegetarisk stroganoff på svamp, supergott det med!

48
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] att jag skulle blogga om det jag åt. Vi kan väl låtsas att det smakade och såg ut som något Linnea skulle ha serverat […]

Maria at Inredningsvis
6 år sedan

Men ÅHHHH vilken jäkla bra idéeee ! att inte jag tänkt på köra halloumi…nä det blev tradig fejk korv med quorn ist haha TACK denna ska jag göra i helgen mmmmm.
Jag önskar dig en fantastisk hösthelg med hopp om sol:)
LOVE Maria

Matilda
Matilda
6 år sedan

Hej!
Jag funderar på om jag hade glömt något i recepten för min har inte samma fina oranga färg :), de ska inte vara nån tomatpuré i? Eller är det buljongen som har gjort den fin i färgen. Jag körde med kung markattas grönsaks buljon. Den ska iallafall bli spännande att smaka på.
Trevlig kväll.

Anna B
Anna B
6 år sedan

Denna rätt är så god god!! Tack så mycket 🙂

ramona
6 år sedan

Vilken toppen blogg 🙂 Den seglar till favoriterna. Att man kan göra vegetarisk stroganoff på det här viset är ju sååå underbart, måste jag verkligen testa <3

Kajsa
Kajsa
6 år sedan

Jag hittade in till din sida förra veckan och är helt SÅLD! jag fullkomligt älskar alla recept du skriver! Var och storhandlade idag och inhandlade till 5 av dina recept:) provade vegetarisk lasagne med halloumi förra veckan och det gick hem hos hela familjen (man, dotter på 4 år resp. 8år) och det är inte vanligt att min man t.o.m äter vegetariskt! Så tusen tack för all inspiration och recept❤️

trackback
5 år sedan

[…] Jag inspirerades av https://www.linneasskafferi.se/2017/04/17/stroganoff-med-morot-och-halloumi/ men med lite variation. Jag är ju inte så mycket för exakta mått men skulle tro att det blev […]

Hon som inte är någe vidare på att improvisera i köket..
Hon som inte är någe vidare på att improvisera i köket..
5 år sedan

Alltså jag hottar inte någon creme fraiche som enbart är smaksatt med tomater så gärna om du vill förtydliga vilken du menar 🙂

Sam
Sam
5 år sedan

Hej, ska testa den här ikväll. Hur många portioner blir detta ungefär?

Veronika
Veronika
5 år sedan

Jättegott 😋

Åse
4 år sedan

Provade detta till middagen, 3 barn och två vuxna. Fyra av fem tyckte det var riktigt gott, kul! Jag gjorde enligt receptet, förutom att jag också strimlade ett par soltorkade tomater ihop med paprikabitarna, det blev mums. Tack för en trevlig sida, jag ska prova fler av dina recept. Mvh Åse

Helena
Helena
4 år sedan

Jättegod rätt! MEN såsen skär sig, andra försöket nu. Vad gör vi för fel tro? Smakar jättegott men ser inte vacker ut. Vi hittar bara creme fraiche med soltorkade tomater och fetaost, kan det vara fetaosten som ställer till det?

Felicia Eriksson
Felicia Eriksson
3 år sedan

Vilken creme fraiche? Den med soltorkade tomater och fetaost? Min blev inte sådär mörk i färgen så undrar varför den orangea färgen kommer ifrån?😭

Nästa inlägg

Goda ägg-rätter till brunchen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x