Tacopizza på libabröd

libapizza, pizza
Under många veckor har jag gått och funderat på detta recept. Att det borde bli hur gott som helst att göra tacopizza på libabröd. Men man är ju aldrig riktigt säker förrän man testat. Och mina vänner, låt mig presentera familjens nya favoritsätt att äta både pizza och tackos på: Tacopizza på libabröd!
libapizza, pizza
Under många år har jag använt tortillabröd som pizzabotten när man snabbt och enkelt vill få fram en lättsam kvällsmat. Men jag tycker libabröden slår tortillabröden flera gånger om. Det blir så mycket godare att göra pizza av dessa! Perfekt att ta till en fredag när man inte riktigt orkar laga mat, men heller inte är sugen på take away.
libapizza, pizza
Jag öste på av det som fanns hemma. Tacosås i botten, sedan valfri färs, riven ost och in i ugnen. Pizzan toppade jag sen med tomat, majs, babyspenat, nachochips och gräddfil. Lätt som en plätt och riktigt gott!
När vi åt detta klickade jag även på lite extra tacosås, för ännu mer smak liksom.  En ny familjefavorit som vi garanterat kommer äta fler gånger här hemma!
Receptet är enkelt att anpassa, ta vegofärs eller kycklingfärs om man inte äter nöt. Gräddfilen går att ta laktosfri eller mjölkfri.
 
Tacopizza på libabröd 4 st:
600 g färs (nöt, kyckling eller vego)
2 påsar tacokrydda
vatten
4 st libabröd
1 burk á 230 g tacosås (valfri styrka)
ca 4 dl riven ost (gillar du mer ostig pizza, ta mer ost bara)
majs
tomater
babyspenat
gräddfil
Nachochips
Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och lite vatten. Bred ut ett tunt lager tacosås på varje libabröd. Fördela sedan köttfärsen och osten över de 4 pizzorna. Grädda i omgångar i 225°C i cirka 5-7 minuter eller tills osten smält. Själva brödet är ju färdiggräddat, så pizzan behöver bara bli varm.
 
Toppa pizzorna med majs, skivad tomat, spenat, gräddfil och nachochips. Skär upp och ät!
Självklart kan du ta de tillbehör du tycker passar allra bäst till tacos och ha på pizzan!
 

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
snacks, kräftskiva, nötter, smaksatta nötter

Nästa inlägg

Cashewnötter med parmesan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x