Nyponsmoothie med mango

smoothie gjord på sagolika nyponsoppa och mango
I samarbete med Sagolika fruktsoppor.
Nyponsoppa är så mycket mer än bara varm nyponsoppa med glass och mandelbiskvier. Det är tillexempel en otroligt bra grund i en smoothie!
Jag älskar att få utmanas lite i köket och verkligen få tänka kreativt kring produkter och livsmedel som annars har sin inpräntade plats i våra liv. Nyponsoppa är ett typiskt mellanmål vi kunde få på dagis eller fritids när jag var barn. Men jag har nog aldrig tidigare tänkt att det går att användas till så mycket annat än att ätas varm eller drickas kall. Förrän nu!
Tänk så många spännande recept man kan ha nyponsoppa i för att skapa nya mellanmål!
smoothie gjord på sagolika nyponsoppa och mango
Och det är ju lite av målet med det här samarbetet jag har med Sagolika fruktsoppor. Att tänka lite utanför boxen och visa att det finns massor av härliga mellanmål man kan göra med nyponsoppa eller blåbärssoppa som bas.
Som en iskall och svalkande smoothie. Här har jag mixat nypon, mango, vanilj, lingonpulver och citron. Det blev en fräsch smoothie som både var söt och lite uppfriskande. Perfekt mellanmål en varm sommardag med andra ord!
Lingonpulver är supernyttigt och fullt med härligt C-vitamin och gav min smoothie en lite djupare färg. Har man nyponpulver hemma går det precis lika bra att ha i det!
smoothie gjord på sagolika nyponsoppa och mango
Vill man ha en riktigt kall smoothie kan man också mixa i lite is, eller ha i några frysta bitar mango innan den serveras.
Nyponsmoothie med mango, 2 glas:
400 g mango i tärningar (tinad fryst eller färsk)
3 dl nyponsoppa
1 krm vaniljpulver
2 tsk lingonpulver
ca 1 msk färskpressad citron
Lägg mango, nyponsoppa, vanilj, lingonpulver och citron i en blender. Mixa tills allt är slätt.  Smaka eventuellt av med lite mer citron.
Mixa i is eller lägg i frysta bitar av mango. Ha upp på fina glas eller flaskor.
bild:Linnéa Seidel
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mats
Mats
6 år sedan

Att undnhålla alla sockerarter i era sockerbomber ni gör reklam för är ganska oseriöst.. påstå att inget socker är tillsatt.. det är ju sant. Men att låta insulinpåslag påverka och förstöra har ni ingen kunskap om.. mango är 13.8 g socker/100g mango.. sen innehåller nog industritillverkat nyponsoppa en del aspartam vilket är hälsovidrigt… lura folk är mycket fult.. sen blockera mig för att jag sakligt upplyser folk hur felaktigt ni låter folk invaggas i att slippa socker/sockerarter.. ska ta reda på juridik i sakfrågan… oseriösa företag är inget vi behöver..

claudia galli concha

Nästa inlägg

Att få ha Claudia som kollega

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x