ANNONS

Torsk i ugn med pesto och fetaost

torsk i ugn med pesto och fetaost
I samarbete med Norges Sjömatråd.
Våra kroppar kan själva inte tillverka omega 3-fettsyror, därför är det viktigt att vi får i oss kost som innehåller just dessa. I fisk och skaldjur finns dom helt naturligt och de ser till att kroppens alla vävnader fungerar normalt!I
Torsk tycker jag är en himla bra fisk, då den passar lika bra att äta till vardags som till fest! På norskfisk.se kan du läsa mer om varför just torsk från Norge är en bra fisk att äta!
Något vi ofta äter hemma hos oss är torsk i ugn. Det finns så många fördelar med just den rätten. Inte nog med att fisk är bra för dig att äta, det är gott och otroligt enkelt att skapa nya recept kring. Hemma hos oss är det sällan vi äter samma fiskrätt två gånger, jag hittar alltid på någon liten ny twist. Men tillvägagångssättet är nästan alltid detsamma.
Jag gör ofta någon god röra och lägger på torsken, sedan får den åka in i ugnen och tillaga sig själv.
Just dig har jag gjort en härlig blandning av färskost, pesto och fetaost. Tillsammans med en skvätt citron blir det här en oslagbar kombination. Enkel och lättlagad vardagsmat, precis som jag vill ha det.
Till min torsk har jag gjort en härlig sallad, men det passar såklart precis lika bra med pressad potatis, ris eller lite blomkålsmos till.
Torsk i ugn med pesto och fetaost 4 port:
400 g torskfilé
150 g färskost
2 msk pesto
100 g fetaost
saft från 1/2 citron
svartpeppar
Torka torsken torr och lägg i en ugnsfast form.
Blanda färskost och pesto. Smula ner fetaosten och rör till en jämn smet. Smaka av med citron och svartpeppar. Bred ut röran på torskfiléerna. Ugnsbaka i 225°C i cirka 25 minuter eller tills torsken är helt genomstekt.
 
Servera tillsammans med en god sallad, ris eller blomkålsmos.
Bild:Linnéa Seidel
 
Inlägget är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och Norges Sjömatråd.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pia Svensson
Pia Svensson
6 år sedan

Hej:)
Jag älskar din sida <3<3<3<3<3
Jag vill tipsa om vart jag handlar märkesvaror, inredning, skönhet, kläder, resor billigt på nätet. Har gjort massa med bra fynd här: https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm . Även här har jag fyndat: http://letsdeal.se/r/45051/100
Jag handlar också genom de flesta kändaste webbsidorna på nätet och då får jag bonus genom dessa sidor: https://www.cashbacker.se/ny-medlem/194584 och https://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e .
Dessa sidor har hjälp mig att fynda och sparat mycket med pengar. Hoppas de kan hjälpa dig med 🙂 <3
Kram och lycka till!!!

smoothie gjord på sagolika nyponsoppa och mango

Nästa inlägg

Nyponsmoothie med mango

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x