5 goda recept med blåbär

blåbärskaka

Nu börjar skogen vara full av små söta, nyttiga och goda blåbär. Så jag tänkte att det passar fint att lista 5 goda recept med blåbär nu när säsongen är här!

När jag kollade igenom arkiven insåg jag att det fanns gott om olika blåbärspajer, men inga blåbärsmuffins. Det måste jag råda bot på och fixa. Kanske blir det något att baka med barnen i veckan?! Har ni några bra tips på blåbärsmuffins får ni gärna höra av er!

Först ut är en av mina absoluta favoritkakor. En mycket enkel blåbärskaka. Den kan du smaksätta med vad du vill, men just blåbär brukar bli väldigt gott! Baka och ät som den är, eller servera lite god vaniljglass till. MUMS!

cheesecake med blåbär

Att ha en cheesecake på lut i frysen ifall man får oväntat besök är aldrig fel. Just den här frysta cheesecaken med blåbär är extra lyxig då den har en kladdkakaebotten. Så gott och riktigt enkelt att baka. Ni måste testa!

blåbärspaj

Ännu ett väldigt kört recept. I vanliga fall brukar jag göra den med krossad ananas, men blåbär blir precis lika gott! Blåbärspaj, så underbart fint att få sitta i trädgården. dricka kaffe ur finkopparna och bara njuta med en bit hemgjord paj!

blåbärspaj

En annan variant på blåbärspaj, här med ricotta. Enkelt, lite lyxigt och gott! Precis som man vill ha det!

mandelgröt med blåbärssoppa sagolika

Sist men inte minst, ett recept som passar lika bra till frukost som mellanmål. Mandelgröt med blåbär. Alltså godaste gröten jag gjort på länge. Ni bara måste prova det här. Så somrigt och gott, fast det är gröt 🙂

Senare idag ska vi bege oss ut på ett annat kärt sommarnöje, vi ska nämligen plocka jordgubbar. Helt klart en av sommarens höjdpunkter och ett måste varje sommar.

Sen är ni fler som efterfrågar bilder efter helgens bröllop. Lite finns på min Instagram, men jag lovar att det snart kommer ett helt inlägg. Om allt från vilken mat vi hade och hur vi planerade det. Till magiska bilder från själva bröllopsdagen. Allt kommer, jag lovar!

Nu ska jag ut och njuta lite av solen och ledigheten!

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
Amanda
6 år sedan

Älskar blåbär, så jäkla gott! Blev riktigt sugen på att göra den där cheesecaken med kladdkakebotten, men har inget riktigt tillfälle att baka den till.. hmm, kanske bara för att då 😊

torsk i ugn med pesto och fetaost

Nästa inlägg

Torsk i ugn med pesto och fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x