ANNONS

Blåbärsglass

blåbärsglass på blåbärssoppa
I samarbete med Sagolika fruktsoppa.
Mitt absoluta favoritmellis är nog ändå glass. Det är garanterat många av er där ute som håller med mig va?
Speciellt när det är så lättgjort och smakar så bra som den här blåbärsglassen!
Får jag lite bananer över som börjar bli ledsna och bruna, då skär jag dom i små skivor och fryser in på direkten. Där har du basen till en underbart krämig glass som du snor ihop på bara ett litet kick!
blåbärsglass på blåbärssoppa
Blåbärssoppa är för mig ett klassiskt mellanmål, men det finns ju så mycket spännande man kan göra med just blåbärssoppa. Att ha det som smaksättare i glass är bara en av många! Tidigare i somras gjorde jag den här supergoda mandelgröten med blåbär. Perfekt att äta till mellanmål eller frukost när man är hungrig!
blåbärsglass på blåbärssoppa
Glassen i sig är otroligt enkel och har få ingredienser. Precis som det ska vara när man lite snabbt vill slänga ihop ett gott mellanmål. Blåbärsglassen blir som alla krämigast om du mixar den och äter på en gång. Men det går även bra att frysa den igen, men då tycker jag den blir något isig och tappar lite av den silkeslena känslan den har när den är helt nymixad.
Mängden blåbärssoppa som går åt kan variera beroende på hur stora bananer du använder. Jag hade normalstora och då blev 1 dl ganska lagom. Börja gärna med en mindre mängd och öka på vartefter så glassen inte blir för rinnig.
 
Blåbärsglass, två portioner:
2 frysta bananer i skivor
1 dl färska blåbär
1 krm vaniljpulver
ca 1 dl blåbärssoppa
Lägg bananer, blåbär och vanilj i en blender. Tillsätt blåbärssoppan i en tunn stråle tills du har en krämig och len glass.
Ha genast upp i skålar eller glas. Dekorera med färska bär och ät direkt!
 
Kan med fördel ätas både till frukost och mellanmål!
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
blåbärskaka

Nästa inlägg

5 goda recept med blåbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x