5 härliga fiskrecept

hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Oavsett om du fortfarande har semester eller drar igång och jobbar på måndag kan det vara fint med lite inspiration till middagar. Den här veckan har jag plockat ihop 5 härliga fiskrecept som passar att äta vilken dag i veckan som helst. Måndag som fredag!
Just fisk och skaldjur är något vi äter lite extra mycket under sommaren tror jag. Kanske för att den lite lättare och enklare matlagningen lockar mer. Idag lagade jag en urgod lax på vår muurikka. Perfekt sommarmat! Recept på det kommer under veckan.
Först ut, ett recept på hemgjorda fiskpinnar som du enkelt tillagar i ugnen. Ett perfekt sätt att även få de kräsnaste barn att äta fisk!
fisksoppa med saffran
Fisksoppa med saffran är så otroligt gott! Perfekt som förrätt eller servera den som huvudrätt. Passar utomordentligt att avnjuta på altanen en härlig sommarkväll. För visst har ni massor av sådana i år va?
fiskgratang-2
Fiskgratäng. En del ryser bara av namnet. Men då har man antagligen inte smakat en hemgjord fiskgratäng. En som är gjord med kärlek och full med massor av härliga smaker! Istället för klassiskt potatismos har jag spritsat blomkål och broccolimos runt om. Så himla gott!
fisk i ugn med skagenröra
Fisk i ugn med skagenröra är även det en storfavorit här hemma. Lyxa till det och använd färsk fisk och färska räkor, då blir det här en magsikt god maträtt!
torsk i ugn med creme fraiche
Enkel och lättlagad vardagsmat när den är som allra, allra bäst! Torsk i ugn med örtcreme fraîche.
J
ag serverar gärna broccoli till, men självklart passar det även utmärk med kokt potatis eller råris till!
 
fruktfat med nutelladipp
Som en lyxig dessert, gör nutelladipp! Dra mig baklänges så gott! Passar att äta alla dagar i veckan. Jag lovar 😉
Vad äter ni helst så här på sommaren? Blir det mycket grillat? Vego? Eller är det samma mat som gäller året runt hos er?
 

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
6 år sedan

Åhhh, idag ska jag absolut göra någon fiskrätt, nu längtar jag ännu mer efter skaldjur/fisk efter att ha läst detta! Och den krossade potatisen lät ju spännande och så enkelt..! Yngsta tonårsdottern suktade på nutelladipen.. 😉 Blir mycket att testa nu..!
Önskar Er en härlig dag, kram Kate

Helen
6 år sedan

Denna fisken och nutelkadippen måste jag testa… Mmmm ♡

Nästa inlägg

Krossad potatis i ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x