Frukostsmoothie till barnen

frukostsmoothie

Sommar, lediga dagar och barn som får bestämma frukost. Ja lite så är det hemma hos oss just nu. I morse hade barnen beställt stekt ägg till frukost. När jag står där och steker ägg för glatta livet kommer Isac in i köket och säger att han ju vill ha smoothie också.

Så det var bara att mixa ihop en smoothie av vad som fanns i kyl och frys.

Just smoothies i olika varianter är himla bra så här på sommaren. Det är gott och mättande att dricka till frukost eller varför inte servera till mellanmål? Och det bästa är att barnen alltid dricker upp.

frukostsmoothie

När jag gör smoothie som i första hand är till barnen, ja då brukar jag passa på att göra dom så energitäta som möjligt. Är ett glas smoothie det enda man får i dom till frukost, ja då är det lite dumt att bara göra den på frukt. Det håller små magar inte sig mätta på så länge. Fet yoghurt, en avokado eller varför inte en skvätt grädde kan vara bra att ha i. När jag gör en smoothie till mig själv brukar det oftast bli en knallgrön variant med massor av gröna saker i. Men mina barn uppskattar dom inte lika mycket som jag (jag är även betydligt bättre på att äta alla mål mat om dagen som behövs för att jag ska få i mig all energi jag behöver). Barnen å andra sidan, där får man ibland vara glad för de mål de faktiskt får i sig. Och är smoothie då en av favoriterna, passa på att göra den så mättande du bara kan!

frukostsmoothie

I morse till frukost plockade jag fram rysk yoghurt, frysta bär och mjölk. En smörgås med stekt ägg till det gjorde dagens frukost till en av de bättre faktiskt 🙂

Vi har som tur är frysen full av fina, lokalproducerade jordgubbar som är helt makalöst söta och goda. Perfekt att göra smoothie av!

Frukostsmoothie, 4 glas:

1 dl fryst mango
3 dl frysta eller färska jordgubbar, skurna i bitar
3 dl rysk yoghurt
mjölk

Halvtina frukten och mixa den slät. Tillsätt yoghurt och en skvätt mjölk.
Tillsätt mer mjölk tills du är nöjd med konsistensen. Häll upp i glas och stoppa i fina sugrör. Servera direkt!

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Nästa inlägg

5 härliga fiskrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x