Vegetarisk lasagne med halloumi

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat. Det är vår nya favoriträtt här hemma tror jag. Vi gillar överlag lasagne, det är sån himla bra mat som de allra flesta uppskattar och passar att bjuda på både en måndag eller en lördagkväll. Och även om du är en inbiten köttälskare lovar jag att du kommer att älska den här lasagnen.
Jag hade receptet nerklottrat på ett papper som jag hittade när jag städade en låda. Vet inte riktigt vart det kommer ifrån från allra första början. Jag har som vanligt gjort lite omändringar från vad som stod på lappen. Ni som känner mig vet att jag har rätt svårt för att följa recept. Jag skapar hellre något eget av det.
Om man nu inte gillar halloumi går det utmärkt att byta ut den mot fetaost istället. Det går med all säkerhet även bra bara ha lite riven prästost i om man varken gillar fetaost eller halloumi. Eller keso, keso skulle garanterat också passa fint!
Men hoppa inte över spenaten och solroskärnorna. Dom ger den här lasagnen det lilla extra. Och jag skulle tro, att är du i tidsnöd, ja då kan du bara göra själva tomatsåsen, koka pasta till, röra ihop allt i grytan och riva över lite god ost. Det skulle också bli succé!
Dubbla gärna receptet, då räcker det till många. Eller till ett helt gäng matlådor också, vilket sällan är fel 😉
vegetarisk lasagne med halloumi och spenat
Jag använder mig gärna av färska lasagneplattor eller bönlasagneplattor när jag gör lasagne. Det har liksom blivit så. De färska plattorna tycker jag är så mycket godare än de torkade. Och bönplattorna tycker min mage betydligt bättre om än de klassiska. Men ibland vill man liksom bara ha sig en helt vanlig lasagne. Då lyssnar jag bara inåt med hjärtat, och struntar i vad kroppen egentligen tycker. Livet är liksom för kort för att inte unna sig en sjukt god lasagne då och då!
Just ja, ett sista tips. Gör den här en dag i förväg. Den är supergod dag 1, men snäppet godare dag 2. Jag lovar!
 
Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat:
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl balsamvinäger
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 msk tomatpuré
2 msk oregano
1/2 msk timjan
600 g krossade tomater
2 dl vatten
200 g färsk spenat
1 dl färsk persilja
2 dl solroskärnor
salt & peppar
lasagneplattor
1 fp halloumi
100 g riven prästost
 
Finhacka purjolök och vitlök, stek mjuka i en klick smör på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger, buljongpulver, tomatpuré, oregano och timjan. Låt allt steka på medelvärme ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt tomatsåsen koka i cirka 10 minuter utan lock. Tillsätt sedan spenat, hackad färsk persilja och solroskärnorna. Smaka av med salt och peppar
Skiva halloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager tomatsås och riven prästost. Gratinera i cirka 25 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och pastan är mjuk.

29
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
6 år sedan

Den får bli ett recept i veckan när jag börjar jobba igen. kram Kate

Josefine
6 år sedan

Den ser helt fantastisk ut! Väldigt vacker att göra i gryta. Måste testas nästa gång!

trackback
6 år sedan

[…] eller hur så läste jag om denna lasagne med spenat och halloumi hos Linneas skafferi. (klicka på länken så kommer ni till […]

Linnea
Linnea
6 år sedan

Låter supergott! Men om man ska göra den till många, kan man dubbla receptet och göra den i långpanna då? Eller tror du man måste tredubbla då? Eller är långpanna en dum idé? Tacksam för hjälp!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linnea
6 år sedan

Hmm jadu vilken bra fråga! Har aldrig gjort lasagne i långpanna någon gång faktiskt. Men det borde ju rent praktiskt funka 🙂

Malin
Malin
6 år sedan

Hej Linnea!
Tack för en underbar blogg, inspireras hela tiden av dina grymma recept! Detta tänkte jag laga för 30 personer. Ska jag tre-dubbla eller fyr-dubbla receptet? Hade varit otroligt tacksam för din återkoppling 🙂
Med vänlig hälsning, Malin

Sofia
Sofia
6 år sedan

Hej! Denna blir det till fredagsmiddag! Men är det vanlig balsamvinäger va? Inte sån crema di balsamico, vet att jag haft det i en lasagne med zucchini som nog jag hittat recept på här.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Sofia
6 år sedan

Nej helt vanlig balsamvinäger 🙂 Trevlig fredag!

JuttaHam
JuttaHam
5 år sedan

Den här är grymt god. Min man som är veg skeptisk och inte gillar nötter i mat. Han hade tänkt äta upp matlådan på kvällen. Den ska vi göra fler ggr!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  JuttaHam
5 år sedan

Åh så kul att höra! Jag tycker faktiskt inte att man ens reflekterar över att det inte är kött i den här lasagnen. Den är bara så god!

Maria
Maria
5 år sedan

Hej! Denna ska jag göra till jobbet när det är min tur att bjuda på lunch! En sats för hur många personer är det tänkt?

Catrin
Catrin
5 år sedan

Hur många personer räcker ditt recept till som bjud middag?

Susanne
Susanne
4 år sedan

Hej!
Den ser god ut och jag ska göra den nu. 🙂
Vilken temperatur ska ugnen ha?

trackback
3 år sedan

[…] i alla former. Skulle kunna leva på olika pastarätter livet ut. När jag hittade receptet på vegetarisk halloumilasagne inne hos Linnea så måste jag pröva. Så roligt med variation till den vanliga […]

Annie
Annie
3 år sedan

Här hemma älskar vi denna lasagne! Jag har lagat den sååå många gånger 😍

Bowl med nyponsoppa avokado och banan

Nästa inlägg

Bowl med nypon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x