5 recept som passar i matlådan

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Så var det måndag och dags för en ny och härlig vecka! Temat för veckans mat tänkte jag får bli 5 recept som passar i matlådan.
Tar ni med lunch i matlåda eller går ni ut och äter? Själv tycker jag att ombyte förnöjer, men tar allt som oftast med mig matlåda. Ibland går vi ut och äter på lunchen, men tycker liksom det är bättre för plånboken att ta med mat. Hur tänker ni?
Det finns ju faktiskt så mycket mat som egentligen är godare i matlåda än när det precis är nylagat. Som de flesta grytor och gratänger.
Tyvärr finns det precis lika mycket mat som inte passar sig i matlåda.
Men först ut måste ändå vara lasagne. Den ultimata matlådematen, eller hur. Oavsett om du lagar en vegetarisk lasagne, eller en klassisk lasagne med köttfärs är precis lika god om inte godare dagen efter. Ett stort plus är också att du enkelt lagar en extra form med lasagne enkom för matlådor!

tacopaj med creme fraiche

Något mer jag personligen gillar i matlåda så är det paj. När den fått stå till sig ett dygn är den liksom godare. Värm försiktigt upp den och gör i ordning en ny fräsch sallad att ha till. MUMS!

kikärtsgryta

Grytor, grytor, grytor. Kanske den ultimata maten att ha i sin matlåda? Gör ett storkok och frys in, så har du matlådor att ta fram när det krisar. Eller om du inte orkar laga mat något kväll. Smidigt och såå gott! Här är en enkel kikärtsgryta som jag verkligen älskar!

köttfärsås med linser och morötter

Köttfärssås är en klassiker som gör sig otroligt fint just i matlåda. Köttfärssåsen smakar liksom lite bättre dag 2. Eller vad säger ni?

kycklingratäng med ajvar

När den här kycklinggratängen med ajvar fått stå och suga åt sig av alla smaker under natten blir den makalöst god! Ni bara måste prova 🙂

biskvier med daim i långpanna

Överraska familj eller kollegor med något riktigt gott i veckan! Har du testat att göra biskvier i långpanna? Om inte, så måste du testa dom här! Riktigt enkla med sååå goda!!

Vilken mat äter du helst i matlåda? Och vad tycker du inte alls passar sig?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
skördesallad på ugnsrostade grönsaker

Nästa inlägg

Skördesallad på ugnsrostade grönsaker och ajvardipp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x