ANNONS

7 tips för en lyxig frukost

Polarbröd tekaka
 
I samarbete med Polarbröd.
I helgen fick vi möjlighet att prova Polarbröds nyhet. Nämligen deras otroligt fluffiga, saftiga och lyxiga klassisk tekaka. Ett bröd som verkligen gick hem hos oss.
Jag älskar verkligen att få duka upp en lyxig frukost för hela familjen till helgen. Allra bäst är det när jag lyckas smyga ner själv till köket medan barnen myser kvar i sängen och kollar på tv. Att i lugn och ro få plocka fram och lägga upp olika sorters pålägg fint, duka med servetter och tända ljus. Det är den absolut bästa starten på helgen tycker jag.
Polarbröd tekaka
Jag gillar att ha färskost på mina smörgåsar. Oavsett vilket slags bröd jag använder så föredrar jag färskost framför smör. Speciellt om man ska ha andra pålägg på. Som här, färska tomater med salt och krasse. Mums så gott säger jag bara!
Det finns ett par saker jag alltid ser till att ha med för att få till en riktigt lyxig frukost:

  • Kaffe/te och juice- ett måste att ha något gott att dricka till frukosten. Först burkar jag ta en kopp te, sen ett par koppar kaffe.
  • Goda pålägg- ser till att det alltid finns något för alla!
  • Fina servetter och porslin. Jag dukar gärna med udda, färgglada tallrikar och muggar. Det brukar barnen verkligen gilla.
  • Tända ljus. Oavsett om det är juli eller december. Alltid tända ljus! Mysfaktor 100%
  • Gott bröd. Orkar/hinner du baka själv, toppen. Om inte så finns det massor av goda alternativ i affären. Som Polarbröds klassiska tekaka.
  • Färsk frukt och bär. Även det är ett måste. Jag brukar skära upp apelsiner i klyftor och lägga färska bär i små skålar. Perfekt att sitta och plocka med.
  • TID: Det är det absolut viktigaste. Avsett tid till att äta en lång frukost tillsammans. Lägg undan mobiler och datorer.

Polarbröd tekaka
Mina barn fullkomligt älskar hela Polarbröds sortiment. Och de här tekakorna var inget undantag. Under hela sommaren har de mumsat i sig Polararklöver, eller som barnen säger- hjärtsmörgåsar, så det var skönt att de kunde byta brödsort för ett tag nu 🙂
Polarbröd tekaka
En sak som jag bara unnar mig i sällsynta fall är marmelad eller sylt på smörgås. Någon gång per år händer det och då är det bara så gott! Man kan ju i faktisk blanda de bär och frukter man gillar allra bäst när man kokar sylt eller marmelad.
Ett klassiskt grundrecept på marmelad som du nästan inte kan misslyckas med är alltid bra att ha, ifall suget på något sött på mackan blir för stort! Därför tänkte jag dela med mig av det grundrecept jag alltid använder mig av.
 
Grundrecept marmelad på bär:
1/2 kg bär
1/2 kg syltsocker
Rensa och skölj bären noga.
Blanda bär och socker i en kastrull. Låt sakta koka upp under omrörning. Bären släpper efter en stund ifrån sig vätska. Låt koka i ca 5 minuter. Skumma av med en slev.
Häll upp den varma marmeladen på helt rena burkar. Sätt direkt på locket. Förvara mörkt och svalt. Det blir drygt 1/2 L marmelad.
 
Polarbröd tekakaTill helgen vet jag att vi kommer få möjlighet till minst en mysfrukost tillsammans hela familjen. Där det finns möjlighet till en lång, lyxig stund tillsammans. Barnen brukar ganska snabbt äta upp vad de tagit åt sig och sen brukar jag och Sebastian faktiskt få tid att sitta ner och dricka ett par koppar kaffe och bara prata. Det är lyx det!
Inlägget är i samarbete med Polarbröd.
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
Alexandra
6 år sedan

Låter underbart, tyvärr äter man inte frukost i Frankrike riktigt. De skälper i sig en espresso och möjligtvis hugger de in på en croissant.
…och jag som älskar frukostar! På helgen brukar jag fixa frukost till mig själv efter att hunden fått sitt och Monsieur kommer nedsläntrande efter sovmorgonen… Men jag provade att göra en brunch en söndag och det gick hem… Kanske ska kallade brunch istället för frukost så går det kanske bättre?! :o)
Tekakorna från Polarbröd ser himmelska ut. De måste jag prova när jag är i Sverige nästa gång!

Maria at Inredningsvis
6 år sedan

Med de urläckra foton får du mat att bli mer konst än ätbart haha 🙂
Idag är det budgetlyx inredningstips på bloggen:)
Ha en kanon vecka!
LOVE Maria på Inredningsvis

Rockyroad

Nästa inlägg

Nyttig variant av Rocky Road

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x