Nyttig variant av Rocky Road

nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Mörk choklad, nötter och torkad frukt. Allt i en enda härlig blandning. Där har du en nyttig variant av Rocky Road. I en klassisk Rocky Road brukar det både vara marshmallows, kola och sött jordnötssmör. Här har jag bytt ut marshmallows mot dinkelpuffar, för att ge lite luft i godiset. Kola mot torkad frukt- frukten ger en söt och fin smak. Och istället för sötat jordnötssmör har jag tagit en osötad variant.
Fördelen med att göra hemgjort godis på just mörk choklad är att man nöjer sig med bara ett par bitar. När jag äter ljusare choklad kan jag utan problem stoppa i mig 10 stycken. Här känner man sig ganska nöjd efter ett par. Och det är det jag gillar med det hela.
Jag får känslan av något chokladigt och lite sött, men ett par bitar är nog.
 
nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Just nu sitter jag på kontoret och känner att allt jag vill är att krypa ner i soffan med en ask av dessa. En envis och riktigt seglivad förkylning verkar vilja bryta ut på riktigt just nu och jag känner mig allt annat än på topp! Men har massor att göra i morgon. Så just nu finns ingen riktig tid till att vara sjuk. Det blir att kurera sig i soffan ikväll och hoppas på det bästa! Massor med te, vatten och så lite ordentligt med sömn på det, så ska nog allt ordna sig till imorgon!
Nyttiga rocky road:
200 g 80 % mörk choklad
2 msk osötat jordnötssmör (eller annat nötsmör)
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hackade mandlar
1/2 dl hasselnötskross
1 dl dinkelpuffar
1 dl russin
frystorkade granatäpplekärnor och hasselnötskross till dekoration
Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver, hackade mandlar, hasselnötter, dinkelpuffar och russin. Rör om väl. Klä en mindre form med bakplåtspapper och ha i chokladsmeten. Låt stelna helt. Skär i små bitar.
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecca
6 år sedan

Oj, oj, oj, de här var farliga!! Var lika goda som bilderna var fina.
http://www.stund.se

Middagstips v38

Nästa inlägg

5 vegetariska middagar för hela familjen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x