5 enkla och goda pastamiddagar

pasta med tomatsås med produkter från matsmart.se
Enkla pastamiddagar är kanske de bästa middagarna!
Vi äter inte pasta jätteofta hemma hos oss. Och även om middagar som spagetti och köttfärsås alltid, alltid går hem. I alla fall hos de yngre medlemmarna i vår familj, kan det vara kul att äta något annat ibland. Som pasta med tomatsås. Låter man bara tomatsåsen få ta lite tid. Och koka längre än 15 minuter, minst 20 men kanske allra helst 30. Då blir den helt makalöst god. Såsen får en lite sötare ton ju längre den kokar. Här har jag använt en pasta som är gjord på mungbönor, men självklart tar ni den pasta ni gillar allra bäst!
 
pasta med oxfilé
Pasta kan som sagt vara enkelt och snällt mot plånboken, men pasta kan också innebära oxfilé! Har du inte testat den här än? Bara gör det! Ok? Jag tänkte testa att göra en vegetarisk variant där jag byter ut oxfilé mot halloumi. Vad tror ni om det? Jag tror det kan bli helt magiskt gott!
 
vegetarisk lasagne med halloumi, spenat
Den här grymma lasagnen har ni med all säkerhet sett förut här på bloggen. Men den är ju bara såå god! Jag har testat att göra den både med färska och vanliga lasagneplattor, men måste säga att den blev allra godast på vanliga. Jag vet inte om det kan ha och göra med att de suger upp mer vätska än de färska? Hur som, det här är en riktig storfavorit hos oss! Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat!
vegetarisk pastasås med linser
Ännu ett recept på tomatsås. Men här med röda linser och morötter. Perfekt mat för en tunn plånbok eller om man bara inte orkar handla hem massa ingredienser. För i alla fall så har jag alltid hemma av de här grejerna hemma. Jag älskar att ha i kanel eller kanske lite choklad i just tomatsåser. Det är något med det där sträva som passar så otroligt bra i en tomatsås. Är det något ni märkt av?
pasta med kyckling och pesto
Pasta, kyckling, pesto och soltorkade tomater. Lyxigt, enkelt, vardagsmat eller en mumsig helgmiddag! Lätt är det att laga också. Hur bra som helst 🙂
 
äppelkaka
Och ska ni baka något i veckan? Då tycker jag ni ska testa den här fantastiskt goda äppelkakan. Receptet är efter min man Sebastian gammelmormor Ragnhild. Ett klassiskt och enkelt recept på äppelkaka med få ingredienser men ett alltid lika bra resultat! Det är fint med gamla välbeprövade recept som liksom går i arv i flera generationer.
Nu ska jag strax plocka ihop här på kontoret. Axel är med oss på jobbet idag då det är studiedag på skolan. Men varken han, jag eller Sebastian mår speciellt bra. Så vi åker nog snart hem och fortsätter jobba ifrån soffhörnet. Envisa förkylningar som vägrar att ge med sig. Kanske behöver vi alla en lugn eftermiddag på soffan. Jobbet finns garanterat kvar i morgon också! Vad har ni för er idag? Jobbar ni? Vabbar? Föräldralediga?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hannah
Hannah
6 år sedan

Jag måste verkligen testa din vegetariska lasagne! 🙂 Du har tidigare skrivit att du helst använder färska lasagneplattor, jag har också gjort det några gånger men jag tycker verkligen att det blir bättre med de torkade plattorna (tyvärr för de färska känns ju fräschare!). Nu när du har kommit fram till samma sak så stämmer det förmodligen…haha…litar inte på mig själv.
Och pasta med oxfile är supergott men då vi går mer och mer över till vegetariskt här också så ska jag också testa mitt pasta med oxfile-recept men med halloumi istället. Låter ljuvligt gott! 🙂
Tack för en underbar blogg Linnea! Du har såååå många goda enkla ljuvliga recept!
Idag har jag varit på sjukhuset på återbesök med min 2-åring, nu ska jag springa en runda, sen skriva skriva skriva (pluggar) och sen höstens samtal om 4-åringen på förskolan. Hej måndag!
Krya på er!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Hannah
6 år sedan

Ja men visst känns de färska bättre? Men tror de torra suger åt sig mer vätska, och det är kanske att föredra när man gör en vego-lasagne?

Leonie
Leonie
6 år sedan

Hi Linneas,
At GreenPan, we’re a big fan of your delicious recipes and gorgeous food photography, and we’d like to feature a couple of your recipes on @theoriginalgreenpan social pages. We try to inspire our audience with as much relevant rich content as possible, and your recipes would fit our feed beautifully. We want to include 2 recipes during the month of May:
https://www.instagram.com/p/BebEm8Qllr7/?taken-by=linneasskafferi
recipe: https://www.linneasskafferi.se/2017/09/18/5-enkla-och-goda-pastamiddagar/
recipe: https://www.linneasskafferi.se/2016/10/12/vegetarisk-pastasas-med-linser-och-morotter/
https://www.instagram.com/p/BSqWy7HgIQ3/?taken-by=linneasskafferi
We want to ask your approval to repost these recipes on Instagram and Facebook. We will mention you in the caption, tag you and redirect our audience to the recipe page on your blog. Let me know what you think.
Have a great day,
Leonie Vits | Brand Manager
The Cookware Company | House of innovation | http://www.cookware-co.com

Nästa inlägg

7 tips för en lyxig frukost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x