Himmelska mockarutor

mockarutor
Idag är det kaffets dag och vad passar egentligen bättre att baka än något med just kaffe i? Och kanske är mockarutor bland de godaste fikabrödet man kan äta som innehåller kaffe? Eller vad tycker du?
Jag tycker allt som oftast att recept på kärleksmums, snoddas, mockarutor eller vad man nu vill kalla dom för oftast är på tok för mjäkiga. Alltså vem vill ha en låg och tunn mockaruta? Inte jag i allafall! De ska ju vara höga och maffiga! Med massor av glasyr! (just här på bilden blev det en miss i beräkningen för jag hade inte florsocker hemma till så stor sats glasyr som jag brukar.
Sen väljer man ju själv vad man toppar sina mockarutor med. Kokos är klassiskt och gott, men till barnkalas brukar jag använda färgglatt strössel 🙂
Andra goda saker att baka eller dricka så här på kaffets dag är:

Och hos min fina bloggkollega Nina hittar ni den här helt underbara  Chokladkaka trifle med nuttellamousse. Ser makalöst god ut!
Mockarutor:
300 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
8 dl mjöl
6 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
3  dl mjölk
125 g smör
Glasyr:
6 msk färdigbryggt kaffe
3 msk kakao
ca 7 dl florsocker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem växelvis med mjölken och smöret. Rör till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt i formen.
Grädda i 225 °C i cirka 30 minuter. Prova med en sticka så kakan är klar i mitten.
Smält smöret och ha i kaffet. Rör i florsockret och kakao, vispa gärna med en liten visp tills glasyren blir klumpfri. Häll detta över den avsvalnade kakan och dekorera med kokos eller färgglatt strössel.
 
Nu avnjuter jag och Isac frukost i soffan framför tv:n. Det har liksom blivit vår fredagstradition. En himla fin sådan känner jag. Idag är det städdags här hemma så då flyr jag och Isac in till stan och fixar lite grejer. Barnen behöver helt otippat lite nya kläder igen(!?!?), innerskor till Axels idrott på skolan måste köpas och så klart lite gott till kvällens fredagsmys. Jag har inte riktigt bestämt än vad vi ska äta.. Har du några tips? Enkelt och gott är kraven!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
Lotta
6 år sedan

Jag tycker tvärtom att Mockarutor ska vara ganska tunna. Ju tunnare kaka desto mer glasyr per kubikcentimeter kaka tänker jag. :-p Och mycket glasyr ska det ju vara. Där är vi överens. Vi har bara olika sätt att nå det målet. 😉

enkel grönsakssoppa

Nästa inlägg

Enkel grönsakssoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x