Pepparkaksgrottor med Dumle

  pepparkaksgrottor-

Hej alla fina läsare!

Idag tänkte jag lägga upp ett härligt recept på pepparkaksgrottor. Som en variant på den klassiska hallongrottan ni vet? Fast här har degen fått ljuvlig smak av pepparkakskrydda och istället för en klick sylt har jag lagt i en dumle med pepparkakssmak. Gissa hur gott det här blev då?
Har man ingen dumle hemma går det precis lika bra att fylla kakorna med lingonsylt. Ibland kan det bara vara lite skönt att ta en klassisk kaka som många känner igen och sen göra en liten twist på det! Och personligen älskar jag att smaksätta i princip allt med pepparkakskryda, det blir ju så galet gott!

pepparkaksgrottor-

Just nu sitter jag uppkrupen i soffan med ett täcke virat runt mig. Igår började en av mina visdomständer spöka igen, eller det är tandköttet runt om som blir inflammerat. Det här händer tyvärr då och då och är något jag haft problem med i över 10 år nu. Fick massor av bra tips från er läsare på instagram, verkar vara ett vanligt problem det här.
Men den här gången gick värken ända upp i örat, genom hela käken och ner i halsen, så ont brukar jag inte ha. Tvärdäckade tidigt på soffan i gå kväll och sen har jag drömt mardrömmar, feberdrömmar, svettats och frusit som en galning hela natten. När jag vaknade vid 6 kändes det som om halva ansiktet var uppsvällt, men hade inte alls lika ont längre. Somnade dock om till kl 9 och jag har fortfarande inte fått mycket gjort idag. Känner mig helt slut! Så kroppen jobbade nog på rätt hårt inatt. Men det är snart dags att ta en dusch. Ska till Stockholm i em. Först för att träffa Josefin på Loppikontoret då vi ska filma en grej och sen ska jag på ett event med Influact och Kitchen Aid. Dagens jobbplan sprack totalt kan man ju säga, så får försöka ta igen det på onsdag och torsdag..

pepparkaksgrottor-

De här små kakorna är perfekta att baka tillsammans med barnen då det är lite lagom med moment som faktiskt barnen kan vara med på. Rulla, lägga i formar, ta av pappret på godisarna, äta godisarna, fylla kakorna med godisarna.. Ja ni förstår. Perfekt litet pyssel om man tröttnat på att baka pepparkakor vid det här laget.

Pepparkaksgrottor med Dumle:

200 g smör
1 dl strösocker
1/1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
4 1/2 dl vetemjöl

Dumle med pepparkakssmak

Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Forma till bollar och lägg i småkaksformar.
Tag bort pappret från dumlen och tryck ner en hel dumle i varje kaka. Låt stå kallt minst 30 minuter. Grädda i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna helt. Förvara i burk med tättlock.

Vilken är din favoritkaka så här till jul? Är det den klassiska pepparkakan eller gillar du något annat?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
6 år sedan

Dom ser gudomligt goda ut!

mia
mia
6 år sedan

Hur många kakor blir det av receptet?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  mia
6 år sedan

Det blir ca 20 st kakor.

Hanna
Hanna
5 år sedan

Något tips för att baka de glutenfria? 🙂

hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Nästa inlägg

5 goda fiskrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x