5 fräscha recept på vardagsmat

vegetarisk grönsaksgratäng

Så var det dags för den första veckoplaneringen av mat i år. Även om det redan är tisdag tänkte jag att det ändå kunde vara på plats. Och vad passar bättre att starta det nya året med än 5 goda och fräscha recept på vardagsmat?! Det här är verkligen mat som jag älskar! Jag får ibland frågan om vilken min favoritmat är. Aldrig kan jag svara. Men nu vet jag. Mat som dessa recept. Det är sån mat jag allra helst äter. Fräscht, enkelt och gott! En gemensam nämnare för många av recepten är att de innehåller fetaost eller halloumi. Och massor av grönsaker! MUMS MUMS!

Som den här grönsaksgratängen med fetaost. Perfekt vardagsmat! Gör en stor omgång och ät som den är, eller servera biffar, korv eller stekt halloumi till!

pokébowl med lax och kokosris

Ingen har väl undgått hysterins kring förra årets stora mattrend, Poké Bowl? Och jag förstår ju varför. Det är genial matlagning! Plocka ihop färgglada råvaror eller ta av vad som finns hemma, lägg upp allt i en snygg skål och taaa daa, en supertrendig Poké Bowl står framför dig!

kycklingratäng med ajvar

Förutom att min mat ska vara fräsch och god, så ska den vara lättlagad. Därför kommer olika sorters gratänger högt upp på min lista av favoritmat! Mat som bara sköter sig i ugnen medan jag hinner göra annat. Dammsuga av, beta av lite jobb, umgås med barnen eller köra igång en maskin med tvätt. Den här kycklinggratängen med ajvar och fetaost är typisk vardagsmat hemma hos oss. Och den går hem hos stora som små!

vegetarisk pytt i panna

Genom att rota igenom vad man har hemma i kyl och skafferi kan man för det mesta trolla fram en hel del fantastisk mat. Sen kan man kalla det pytt i panna. Bra va?

Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar

Små enkla biffar av olika slag gillas också här hemma. Vi äter dom antingen med en stor härlig sallad eller i bröd. Här har jag gjort halloumibiffar med morot som jag smaksatt med ajvar. Gudagott!

Det var 5 härliga middagar att testa nu på nya året. Själv ska jag testlaga ett nytt recept idag tänkte jag. En pastasås med belugalinser, det påminner lite om helt vanlig köttfärssås, fast det är en vegetarisk variant. Sån mat går alltid hem hos mina barn. Blir receptet bra så kommer det upp på bloggen <3 Nu ska vi rocka vidare det här jullovet som förutsätter en vecka till (fick ställa klockan på 8 i morse och både barn och jag var mer döda än levande då…) Ljuvligt med jullov 🙂

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
6 år sedan

Tack för dessa vardagstips! Dax att börja sätta ihop matsedlar igen…😊👍
Kram Kate

Bland Kastruller och Vinglas
6 år sedan

Man slickar sig om munnen. Lätta recept gillas..in i ugnen och sköta sig själva recept. Man tager vad man haver är jag usel på, min man får sköta den avdelningen, så sköter jag laga mat efter recept delen. Fast jag måste tillstå att jag blir en smula avundsjuk på er.
Ha ett fint 2018
Kram Kajsa

Bland krukor och chili
Bland krukor och chili
Svara på  Bland Kastruller och Vinglas
3 år sedan

Hej Kajsa! Vi ska laga halloumi. Ha ett fint 2020! Mvh Mitra

nyårsdukning

Nästa inlägg

Gott Nytt 2018!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x