Tacotårta

vegetarisk tacotårta
Kära vänner. Det är FREDAG idag! Hur härligt som helst! Och vad passar bättre just en fredag än att lägga till ett nytt taco-recept i samlingen? Låt mig presentera tacotårta. På inget vis alls min uppfinning, men ändå mitt recept. Jag upplever att familjen verkligen uppskattar nya varianter av tacos. Den klassiska går absolut hem, men det är väldigt sällan vi äter hemma. En tacogratäng eller som här, tacotårta blir det däremot lite oftare. Eftersom jag ogärna äter rött kött gör jag dom alltid vegetariska. Här kan jag säga att man garanterat inte saknar köttet utan det går precis lika bra att göra basen på röda linser istället. Men vill man absolut göra med köttfärs går ju det också bra såklart!
vegetarisk tacotårta
Det jag gillar med den här sortens matlagning är att man liksom kan ta av vad man har hemma eller tycker om. Underbart för mig, rena mardrömmen för andra som absolut vill ha ett recept att följa till punkt och pricka. Därför kommer såklart ett recept som det bara är för er att följa. Men vill ni ta ut svängarna, så har ni min fulla tillåtelse! Jag älskar när jag får kommentarer från er där ni talat om att ni testat ett recept. Men bytte ut ditt mot datt, eller testade att göra si istället får så. Då har jag verkligen lyckats med det jag vill uppnå med Linnéas Skafferi. Att ni ska bli mera våghalsiga i köket, tänka utanför ramarna och testa nytt!
vegetarisk tacotårta
Fredag idag som sagt, en ganska efterlängtad fredag. Veckan har varit fullspäckad och självklart blev Axel sjuk mitt i allt. Men som tur är har mamma kunnat vara hemma med honom onsdag och torsdag! Vad gjorde vi utan henne! Nästa vecka är också rätt intensiv, men sen väntar en veckas sportlov. Jag ser framför mig nöjda glada bar, en mamma som hinner jobba undan massor medan barnen fint leker tillsammans eller har någon kompis här. Ett par vändor i pulkabacken. Kanske ska vi baka något gott tillsammans eller åka och göra något roligt. Det är min vision av veckan.. Vi hoppas alla på att den ska bli verklighet, eller hur 🙂
 
Till min vegetariska tacotårta kan man egentligen ha vad som man gillar bäst. Ni människor som gillar jalapeno, det blir säkert grymt gott att skiva i om man tycker det är gott. Jag valde att ha tomater, paprika och majs i min. Det passar vår familj bra. Men som sagt, här är det bara fantasin som sätter gränser!
 
Vegetarisk tacotårta:
1 purjolök
2 dl röda linser
1 påse tacokrydda
ca 400 g krossade tomater (en fp)
ca 2 dl vatten
röd paprika
majs
tomater
1 dl riven ost
1 dl creme fraiche
1 burk tacosås
salladslök
tortillabröd
Strimla purjolöken och stek den mjuk. Tillsätt röda linser och tacokrydda. Låt steka ett par minuter under omrörning. Tillsätt sedan krossade tomater och vatten. Låt allt koka ihop tills linserna mjuknat. Du behöver eventuellt tillsätta mer vatten om det blir för torrt.
Skär paprika i tunna skivor.
Lägg ut ett tortillabröd i en form (jag använde en springform, men du kan ta en rund pajform också. Bred ut ett lager linsröra och lägg på skivad röd paprika. Lägg sedan på ett nytt tortillabröd, bred på linsröran och ha på majs, Lägg på ett tortillabröd med linsröra och strö över ost. Upprepa tills du har slut på ingredienser. Avsluta genom att blanda crème fraîche med tacosås. Bred detta på det sista lagret tortillabröd. Dela körsbärstomater och tryck ner dom i såsen. Gratinera i 225°C i cirka 15-20 minuter.
Servera med en stor sallad, nachochips, salsa, guacamole eller vad som du tycker passar allra bäst till tacos!
 

16
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristine
6 år sedan

Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

trackback
5 år sedan

[…] Tacotårta – Linnéas Skafferi […]

var choklad rosa alla hjärtans dag

Nästa inlägg

Rosa varm choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x