Rosa varm choklad

var choklad rosa alla hjärtans dag

Glad Alla Hjärtans Dag <3 Visst är det en dag man kan fira i både stort och smått! Jag har förberett lasagne hemma (en av familjens favoriträtter) som vi ska äta ikväll och kanske blir det någon liten söt present till barnen och mannen. Precis lagom om ni frågar mig! Det bästa med dagar som dessa är att man kan och får fira dom precis hur man vill. Och känner man för att fira bara lite, ja då kan man ju tillexempel göra sig en mugg varm rosa choklad efter maten istället för efterrätt. Det uppskattas garanterat av både barn och vuxna!

var choklad rosa alla hjärtans dag

Jag vet att det är fler runt om i Sverige som börjar få sportlov nu. Då är det perfekt att ha ett recept på en riktigt lyxig varm choklad på lager, eller hur?  Gott att dricka efter en dag i skidspåret eller pulkabacken! Hos oss har vi en hel del snö kvar faktiskt. Så jag hoppas det håller sig till v 9 när mina barn har sportlov. Det är så mycket roligare när man kan vara ute och åka pulka eller skridskor under de lediga dagarna. Hur ser vintervädret ut hos er?

Chokladen jag har gjort här är med vit choklad vilket gör det till en väldigt söt varm choklad. Vill du göra en mer vuxen varm choklad kan du istället för vit choklad ha i mörk. Men då är det ganska svårt att färga den rosa 😉

Rosa varm choklad, två stora muggar:

4 dl mjölk
75 g vit choklad av bra kvalité
vaniljpulver
några droppar röd karamellfärg
grädde
strössel
flaggor
sugrör

Värm mjölken, den ska inte koka, bara sjuda. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med vanilj. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad har smält. Färga med några droppar karamellfärg. Häll upp i två muggar. Vispa grädden tjock och spritsa på chokladen. Dekorera med strössel, flaggor och sugrör. Drick direkt.

Vill man som sagt ha en mindre söt choklad går det bra att byta ut den vita chokladen mot den man föredrar bäst, men då är det svårt att färga den fint.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin alla hjärtans dag <3

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar

Nästa inlägg

5 vegetariska recept att testa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x