Mat till sportlovet

hemgjorda chicken nuggets nyttiga
Nu börjar fler och fler gå på sportlov runt om i landet. Här där jag bor får vi allt vänta en vecka till, sen ser barnen fram emot en hel veckas ledigt. Själv ska jag försöka pussla ihop veckan så barnen får vara hemma och lediga men jag ändå hinner jobba. Detta livspussel. Men något som faktiskt kan underlätta är att få lite inspiration till enkel och kul mat på sportlovet. Mat som barnen gillar och som utan problem går att laga till en hel drös ungar, Risk finns ju att det kommer vara en kompis eller två hemma under veckan. Mina barn älskar hemgjorda chicken nuggets. Jag gör mina i ugnen vilket underlättar enormt.
tacopizza på tortillabröd
Pizza, vem älskar inte pizza? Gör man dessutom tortillapizza blir maten riktigt lättlagad! Barnen kan själva välja topping och förhoppningsvis blir då alla nöjda och äter upp sin mat 🙂
vegetarisk tacotårta
En av förra veckans storfavoriter är den här tacotårtan. Riktigt enkel att laga med betydligt mycket roligare än vanlig tacos. Jag brukar alltid göra den vegetariskt.
bönbiffar med morot och majs
Jag har upptäckt att middagar där barnen får plocka ihop sin egen mat oftast är den mest populära maten. Därför går ofta olika slags biffar med tillbehör ofta bra hem hos oss och mina barn. Här har jag gjort biffar med morot och majs som kan ätas i pitabröd med grönsaker, eller varför inte med lite härlig cole slaw!
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Favoriten, alla dagar i veckan är halloumistroganoff. Mina barn tröttnar verkligen aldrig på denna maträtt!  Har ni inte testat än så måste ni det <3
kolakakor med choklad
En perfekt sysselsättning under lediga dagar är att baka något ihop! Men mitt bästa tips är att baka inte så avancerade saker med barnen. Sänk hellre nivån och låt barnen vara delaktiga i det hela. I fredags bakade jag de här kolakakorna med choklad tillsammans med barnen. Axel läste receptet och Isac hade i alla ingredienser. Mäkta stolta var de båda två efter att ha bakat så goda kakor tillsammans. Vi skippade till och med fredagsgodiset och åt lite kakor istället!
 
Har ni några planer inför lovet? Eller har ni kanske redan haft lov? Jag tänkte mig en längre utflykt med barnen, till något badhus runt om eller kanske en tripp till Cosmonova. Har ni några bra tips på vad man gör under sportlovet med en 6 och en 3 åring?
 
 
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erics
Erics
6 år sedan

Inspirerad till mer vegetarisk mat så kör jag på dina recept nu på lovet, tack!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Erics
6 år sedan

Så kul att höra 🙂

vegetarisk tacotårta

Nästa inlägg

Tacotårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x