6 enkla sommardesserter

marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde
Jag måste säga att maj verkligen har levererat så här långt, en annars ganska oberäknelig vårmånad gav oss en extra sommarmånad i år verkar det som. Eller så blir det precis som förra året. Den enda sommaren vi får. Men då är det bäst att njuta av den så mycket man bara kan. Därför tipsar jag idag om 6 enkla sommardesserter. Desserter som lätt slängs ihop utan större ansträngning. För jag antar att det är fler än jag som vill spendera minimalt med tid inne i köket när solen lyser för fullt utanför fönstret?
Just nu har jag faktiskt flyttat ut hemmakontoret och sitter i skuggan på altanen och jobbar medan barnen hoppar studsmatta. Men i år kommer det bli en dyr historia. Axel har nämligen börjat ta betalt för de föreställningar de visar upp på studsmattan. 1 krona per uppvisning kostar det. Men han lovade mig i morse att inte ha mer än 5 föreställningar idag..
Första sommardesserten som jag vill tipsa om är den här härliga marängtårtan. Lätt att göra och gudomligt god! Och den går dessutom superfort att göra. De marinerade jordgubbarna jag har haft i är helt makalöst goda <3
fruktfat med nutelladipp
Barnens stora favoritdessert så här på sommaren är helt klart fruktfat med nutelladipp. Det går ju såklart att göra på vintern också, men det blir enklare, billigare, mer miljövänligt och så mycket godare att göra det på sommaren med all god frukt och goda bär som dyker upp i butikerna nu.
enkel jordgubbsdessert trifle
Jag vet inte vad det är med den här desserten. Den är liksom så basic och enkel, men ändå så god! Även här har jag använt marinerade jordgubbar. Perfekt för att få fram ytterligare en dimension i smaken av jordgubbar. Helt enkelt en enkel jordgubbsdessert väl värd att testa!
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
En favorit bland favoriterna och också en otroligt uppskattad dessert av er läsare är snabb cheesecake i glas. Superenkelt att göra och väldigt god!
vegansk chokladdipp
Alltså det här med frukt, kex och olika dippsåser. Det är fina grejer. Här har jag gjort en chokladdipp på bara 3 ingredienser och den är dessutom vegansk. Hur bra som helst!
glass på mango och banan. sockerfri
Glass är kanske ändå den bästa desserten på sommaren? Eller vad säger ni? Här har jag gjort en variant av nice cream, en glass gjord utan tillsatt socker med banan som bas. Har man bara bananer i frysen så går den här desserten på ett litet kick att göra!
Nu ska jag ta tag i resten av dagens små göromål. Vi var och handlade massor av sommarblommor igår, så idag är planen att sommarfixa på trappen och altanen. Vi behöver även storhandla, fixa lite ärenden och ikväll åker pojkarna till sin farfar Håkan och sover kvar där. Så ikväll har jag en helt oplanerad kväll då Sebastian är på svensexa i Polen hela helgen. Kanske borde man passa på att kolla om någon har tid att ses och kanske gå ut och äta eller så. Men en sväng till gymmet och sen gå och lägga sig i tid för att kunna gå upp tidigt och jobba i morgon vore nog bättre egentligen…. Svåra val här i livet <3

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
grilla vegetariskt, marinerade balsamvinäger champinjoner

Nästa inlägg

Marinerade champinjoner

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x