Grillad fetaost

grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad
Hej och välkommen fredag!
Som vanligt lite efterlängtad, även om jag älskar vardagen och arbetsdagarna är bara känslan av fredag så fin att ha i kroppen! Jag och Isac tog sovmorgon och sov till kl 8 idag. Väldigt välbehövligt. Jag gillar den här grejen som vi är på väg in i nu. Att barnen inte alltid behöver envisas med att vakna före 7 på mornarna oavsett vilken dag på året det är, utan att man faktiskt kan få sova lite ibland. Det är fint. Och väldigt välkommet! En sak till som är välkommet, ja det är detta recept. Så många gånger har det stått på min att-göra-lista hit till bloggen, men aldrig blivit av. Men nu så äntligen! Jag pratar om grillad fetaost. Har ni testat det? Om inte, då har ni något smarrigt att se fram emot mina vänner!
grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad
När man värmer fetaost blir den härligt mjuk och krämig! Perfekt att ha på en bit bröd, till en sallad eller helt enkelt bara som tillbehör. Och det bästa är att det går att variera i det oändliga. Idag kände jag för at smaksätta med färska örter, salladslök och citron. Men chili är gott att ha i, du kan köra med italienska smaker- ja ta av det du har hemma eller gillar allra bäst! Orkar du inte dra igång grillen går det precis lika bra att köra den i ugnen istället!
grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad
I vanliga fall när man gör knyten som dessa, oavsett som det är grönsaker, fisk eller fetaost i brukar man ju använda sig av aluminiumfolie. Men jag har börjat köra med bakplåtspapper istället. I ugnen går det hur bra som helst och på grillen får man bara se till att inte lägga paketen precis ovanför värmen.. Men vi grillar nästan alltid på indirekt värme, så då går det superbra!
Nu piper tvättmaskinen att den är klar och sedan funderar jag på att baka en rabarberkaka. Lite mer jobb ska fixas med och efter det kommer Axel med bussen från skolan. Då får vi se vad vi hittar på. Kanske åker vi en sväng och badar eller till min mormor och morfar och fikar. En lugn och fin fredag precis som jag vill ha den <3
 
Grillad fetaost:
150 g fetaost
1 salladslök
färsk persilja
färsk basilika
1 skiva citron
oliver
olivolja
svartpeppar
 
Riv av två ark bakplåtspapper. Lägg ut fetaosten i mitten. Finhacka lök, persilja och basilika. Strö det på fetaosten och runt om. Lägg i en skiva citron och ett gäng oliver. Ringla lite olivolja över, krydda med svartpeppar. Nyp ihop till ett tight paket utan några skarvar nedåt. Det gör inget om det är något liten glipa.
Grilla på indirekt värme i grillen (du har kolen ligger på ena delen av grillen och grillar på den andra, så det du grillar inte ligger direkt ovanför värmen.) Grilla fetaosten i cirka 10 minuter. Det är perfekt att lägga på fetaosten när man grillat klart allt annat. Då kan den ligga på medan man dukar fram resten av maten.
Har du ingen grill eller hellre bara kör fetaosten i ugnen? Sätt då värmen på 200°C och låt fetaosten ligga inne i cirka 15 minuter eller tills den känns helt mjuk.
Servera direkt!
Gillar du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat här nedanför eller lämna en liten kommentar <3

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hemmarecept
5 år sedan

Oj vad gott det såg ut! Kolla gärna in min nystartade blogg http://www.hemmarecept.blogg.se <3

Sanna
Sanna
5 år sedan

Testade det här receptet i helgen och det var helt otroligt gott! 🤗 Tack för alla härliga recept du delar med dig av 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Sanna
5 år sedan

Ja men visst är det gott! Och så enkelt att göra <3

Miriam
5 år sedan

Provade receptet ikväll, jättegott, tack för tipset 👍

iskaffe, vegansk, gör själv, egen iskaffe

Nästa inlägg

Hemgjort iskaffe

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x