3 recept på goda frukostar

frukost parfait
Måndag i morgon och en ny vecka drar igång.
Och jag tänkte redan ikväll förbereda morgondagens frukost. För jag vet att allt bara flyter på så mycket bättre när jag planerar lite. I veckan kommer det faktiskt ett helt inlägg på ämnet. Det här med att få livet att flyta på lite enklare när det kommer till de timmar som man faktiskt måste spendera i köket. Jag är en sådan person som om jag börjar dagen med en bra och mättande frukost, mycket lättare fortsätter att göra bra matval under dagen. Det blir så helt enkelt enklare att bara fortsätta äta bra, om dagen började bra. Så denna söndag tänkte jag helt enkelt tipsa er om 3 recept på goda frukostar, som du faktiskt kan förbereda kvällen innan.
Som parfait med bär och yoghurt. Jag har ett par yoghurtmuggar där man kan ha yoghurt i ena delen och müsli i den andra. En sådan är perfekt att ta till här. Blanda bara yoghurt och bär på kvällen. Mät upp lagom mängd müsli och ha upp i den andra delen eller en liten burk. I morgon bitti är det sedan bara att ta med din frukost till jobbet, äta på väg till jobbet eller snabbt äta upp den hemma. Fiffigt va?
steel cut oats gröt frukost
Gröt på steel cut oats är vår nya favorit i den här familjen. Det är bara så gott. Enda nackdelen är att det tar sin lilla tid att koka den. MEN, om du lägger havren i blöt redan kvällen innan, ja då gröten betydligt mycket snabbare att koka! Vill du ta med din gröt på språng, då kan man ha upp gröt, mjölk och kanske lite sylt i en termosmugg så håller den värmen. Men jag skulle rekommendera att köpa en ny till detta ändamål, så du inte får kaffesmak på gröten…
 
hallongröt gröt frukost
Ett annat tips för att få vardagsfrukosten att flyta på smidigt är att göra det enkelt för sig. Även när du gör denna hallongröt kan du förbereda kvällen innan. Lägg havregryn, vatten och vanilj i kastrullen och låt stå över natten. På morgonen behöver du bara ha i hallon och sedan snabbt koka upp gröten. Sedan behöver du bara tillsätta mjölk och kanske lite frön så är gröten klar att äta.
Så, nu ska jag bara bestämma vad jag kan tänkas vara sugen på i morgon bitti…
 
Gillar ni inlägg som dessa? Där jag tipsar om olika goda recept som redan finns här på bloggen? Tryck då gärna på hjärtat nedanför eller lämna en kommentar <3

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göteborgsmamman
6 år sedan

Alltså, du är så duktig att man smäller av!! Och att du typ är världens bästa fotograf också gör ju inte att man läskas mindre av dina skapelser 🙂 Kram goding <3

grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad, grilla vegetariskt

Nästa inlägg

Grillad fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x