Kakor med M&M's

cookies, m&m kakor
Jag brukar för det mesta klara mig fint från godis och sötsaker. Om jag inte är hungrig eller uttråkad. Då trillar jag lätt dig. Kan liksom inte motstå att gå och småäta lite när jag sitter sena kvällar och arbetar. Eller när man måste ta tag i mindre roliga saker på jobbet. Som att renskriva recept. Det är så trist. Då blir jag alltid akut godissugen.
Men annars, då har jag inga problem att stå över både fika och godis. Om vi inte pratar om M&M’s. De är min svaga punkt här i livet. Jag kan liksom inte låta bli. Helt omöjligt! Långt in i skafferiet, där bakom någon konstig mjölsort jag antagligen aldrig kommer att använda. Där har det länge legat en påse med M&M’s. Och nu tänkte jag att det måste vara dags att göra något av dom. Så jag tog och bakade en omgång kakor med M&M’s. Lätta att baka och grymt goda. Alltså helt livsfarliga att ha hemma!
cookies, m&m kakor
Nu rullar veckorna på sådär ruskigt fort tycker jag! Vi är redan i mitten av september. Varje gång jag kollar ut blir jag lite förvånad över att löven börjar bli gula. Redan? Fast så kommer jag på att det faktiskt är höst nu. Just nu är jag inne i en period där jag önskar att veckorna hade ett par dagar till. Hur ska man hinna med allt? Förutom allt jobb som ligger framför mig så är det planeringsdag på förskolan, studiedag på skolan (tack och lov för att fritids finns!!), Isac ska till BVC OCH tandläkaren samma vecka. Jag bävar redan nu. Han är inte den som samarbetar när det kommer till sådant. Som att typ ställa sig på en våg när någon annan ber honom göra det. Det passar inte den lilla pojken.
Men hos tandläkaren har han i alla fall lovat att han ska gapa. Så vi får bara hoppas på det bästa!
Axel har alltid bara gjort som man sagt när det kommer till BVC och tandläkaren. Utan att protestera.
Isac har vi inte kunnat mäta eller väga på BVC sen 2-årskontrollen. Och den här gången ska dom kolla både syn, hörsel, balans och finmotorik. Så ni kan tänka på mig på onsdag förmiddag…. Kanske kan det gå om jag mutar med något? Kakor kanske 😉
cookies, m&m kakor
Det här är sådana där typiskt enkla kakor. Som lätt kan varieras. För om du är en lite knäpp människa och inte gillar M&M’s ja då går det bra att hacka i lite choklad i kakorna istället. Utan problem.
Kakor med M&M’s:
175 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 farinsocker
1 ägg
1 äggula
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 dl M&M’s (ca en liten påse)
 
Blanda smör och de båda sockersorterna väl. Tillsätt ägg och äggula. Rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och blanda till en deg. Hacka godiset grovt och rör ner 3/4. Spar några att dekorera kakorna med.
Rulla degen till bollar lika stora som en pingisboll ungefär. Grädda i 175°C i cirka 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Tryck gärna i några hackade M&M’s i de varma kakorna, som dekoration.
Sen kan jag bara tipsa om att själva kakdegen är rätt god att äta som den är, den med…..
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ma
ma
5 år sedan

Åh såna kakor är så goda!

trackback
4 år sedan

[…] Rulla degen till bollar lika stora som en pingisboll ungefär. Grädda i 175°C i cirka 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Tryck gärna i några hackade M&M’s i de varma kakorna, som dekoration. Receptet kommer från Linneas skafferi. […]

lax i citronsås, fisk i ugn

Nästa inlägg

5 fiskrecept till vardag och fest!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x