5 fiskrecept till vardag och fest!

lax i citronsås, fisk i ugn
Dags för en ny vecka, en ny måndag är här. Och som alltid på måndagar tipsar jag om lite god mat ur arkivet. Idag har jag plockat fram 5 fiskrecept som passar till vardag och fest! Vi äter i regel fisk en gång i veckan hemma hos oss. Jag tycker det är enkel och lättlagad vardagsmat. Men det fina med fiskrecept är att de ofta går att bara lyxa till lite, så passar de precis lika bra att servera en lördagskväll. Det är matlagning som jag gillar!
Ett av de mest populära fiskrecepten här på Linnéas Skafferi är lax i citronsås. Självklart går det bra att byta ut laxen mot annan fisk. Ta det du gillar allra bäst. Vill man sätta lite mer helgkänsla på rätten skulle jag ugnsbaka laxen, koka såsen för sig och servera med pressad potatis, massa grönsaker och färska räkor. Man skulle även kunna ugnsbaka en hel laxsida- då får man enkel mat till många!ångad lax i ugn
I somras ångade jag lax i ugnen. Så otroligt smidigt och väldigt gott. Det är dessutom väldigt snäll mat då den är skonsamt tillagad. Passar därför stora som små! Under sommaren är färskpotatis det självklara valet till denna maträtt. Men det går såklart bra att servera ugnsrostad potatis eller helt vanlig kokt potatis till.
fisksoppa med saffran
Fisksoppa med saffran är en sådan där rätt jag glömmer av lite ibland. Det är perfekt att servera en fredags fler lördagskväll. Tillsammans med ett god bröd och lite krämig aioli. Jag kan ha lite svårt för saffran i mat. Men till den här soppan passar det perfekt!
 
lax i ugn med fetaost pesto
Ett recept som blev otroligt populärt i påskas var den här ugnsbakade laxen med fetaost och pesto. Den går också perfekt att göra av en hel laxsida. Otroligt lättlagat men så gott! Har ni inte testat än, gör det!
fylld lax i ugn
Det här är en variant på laxen ovan. Fast istället för att bre på fetaost och pesto har jag fyllt laxfiléer. Och här har jag använt röd pesto gjord på soltorkade tomater. Jag gör ofta så när jag tar fram recept. Har jag något jag är riktigt nöjd med, då utgår jag från det, men gör vissa förändringar och vips har man ett helt nytt recept. En helt ny maträtt. Då blir vardagsmaten mycket enklare att klara av!
 
Idag har förskolan planeringsdag. Så jag och Isac hänger hemma. Jag sitter vid köksbordet och jobbar, iförd myskläder och dricker på tok för mycket kaffe.  Isac tar det lite lugnt i soffan. Vilket lyx att få börja måndagen så! Själv känner jag mig lite trött idag jag med. Vi satt uppe och följde valet. Men varken vi eller resten av Sverige verkar ha blivit speciellt mycket mer kloka av det.
Jag ska jobba undan lite grejer nu på förmiddagen, sen kommer Axel med bussen efter lunch. Det var en rätt putt pojke som tog bussen till skolan i morse. Han ville verkligen gå på fritids idag!
Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig start på veckan <3
Gillar ni mina tips på matträtter? Tryck göra på hjärtat här nedanför då!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
L
L
5 år sedan

Jag fick min åttaåring,som avskyr fisk,att smaka en pyttetugga lax i citronsås. Han gillade det!! Jag gjorde blomkålsmos till och det blev också succé!

hasselbacksäpplen med vaniljkräm

Nästa inlägg

Mina 6 bästa recept med äpplen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x