Saffranskola med flingsalt

julgodis, saffran, kola
Hej, Här är det tidig lördagmorgon och jag smög ner från familjen och sitter i köket med tända ljus och jobbar en stund. Ibland kan det bara vara så skönt att få börja dagen så. Även om det  är med jobb, så bir det en lugn och fin morgon. Efter snart tre helt galna månader känner jag äntligen hur jag snart har bockat av alla stora jobb som ska vara klara inför jul och början på 2019. Så otroligt skönt måste jag säga. Sedan tar jag och barnen jullov. Jag kommer såklart uppdatera bloggen precis som vanligt. Men inga större jobb är inplanerade förrän början på nästa år. Det känns riktigt bra faktiskt! I helgen tänkte jag hinna med lite mer fix av julgodis. För man kan ju faktiskt göra julgodis här helgen. Och spara till jul. Det går hur bra som helst. Man behöver inte stå i sista stund dagarna innan jul. Idag tänkte jag bjuda på ett nytt recept här hemma, nämligen saffranskola med flingsalt.
julgodis, saffran, kola
Jag älskar att koka olika sorters kola. Det finns så många olika goda sätt att smaksätta kola på! Jag var först lite osäker på hur det skulle bli med saffran. men det blev toppengott verkligen! Så det kan jag varmt rekommendera!
Idag ska vi ha julbord här hemma med några vänner. Tyvärr blev ena familjen magsjuk i veckan. Så trist. Inatt vaknade Axel med näsblod och innan jag fattade vad som hände var jag helt övertygad om att han var på gång att spy. Men det var bara lite vanligt näsblod, som tur var!
När frukost och allt stök är avklarad tänkte jag åka in och träna, efter det styr bilen mot Ica och sedan hem och fixa massa god julmat. Ska bli så mysigt!
 
Vill man så går det fint att ha i kokos eller kanske mandel i kolan också. Men jag föredrar att ha den helt ren. Men det är ju helt en smaksak hur man gör med det 🙂
 
Saffranskola med flingsalt:
100 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 msk glukossirap
3 dl strösocker
2 pkt saffran
flingsalt
Smält smöret i en gryta. Tillsätt grädde, sirap, glukossirap och socker. Rör om väl och låt koka tills kolan når 125°C eller klarar kulprovet. Rör i saffran och en nypa flingsalt. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och ha i kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur, gärna över natten. Skär kolan i avlånga stänger och tvinna dem. Skär sedan kolan i mindre bitar. Strö lite flingsalt över. Rulla gärna in saffranskolan i bakplåtspapper, då klibbar de inte ihop med varandra.
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
5 år sedan

Hej! Var hittar jag receptet på Saffransfudgen? När jag klickar på länken så kommer jag till Saffranskolan..

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
5 år sedan

Hej, blev lite tokigt. Men nu ska det vara rätt! Annars är direktlänken här: https://www.linneasskafferi.se/2017/12/08/enkel-saffransfudge-till-jul/

krämig pepparkaksglass dansukker, pepparkakor, jul glass

Nästa inlägg

Krämig pepparkaksglass- utan glassmaskin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x