ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kikärtsbiffar med zucchini

/

Bönor och linser

,

Vegetariskt

,
kikärtsbiffar med zucchini vegan veganska

Photographer: Sebastian Niemi Ca

I början av januari frågade jag er på instagram vad ni vill se mer av här på Linnéas Skafferi under 2019. Jag fick in massor av härliga tips och önskemål, men det ni önskade allra mest var enkla vegetariska recept. Och som ni vet, er önskan är min lag! Därför testade jag idag att göra ett gäng kikärtsbiffar med zucchini. De här biffarna är faktiskt helt  veganska, så perfekt för er som har kört igång en vegansk januari i år!
Jag testade att använda kikärtsmjöl idag, istället för att mixa kokta, hela kikärtor. Och det blev riktigt bra. För att locka barnen att gilla kikärtsbiffarna hade jag i lite majs och smaksatte med spiskummin. Vi åt våra vegetariska biffar i pitabröd med massor av grönsaker, fetaost, gräddfil och färdig salsa på burk. En perfekt, lättlagad vegetarisk middag som gick hem hos alla ( ja förutom Isac då. Han åt majs i pitabröd). Men annars fick dagens middag tummen upp av både mig, Sebastian och Axel.

kikärtsbiffar med zucchini vegan veganska

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Alltså, två dagar av vardag har jag och barnen arbetat oss igenom nu. Och jisses så trötta hela familjen är! Helt galet! I morse när klockan ringde trodde jag att någon skämtade med mig. Men icke, det var bara att gå upp. Men i morgon är Isac ledig och jag jobbar bara en stund på morgonen/förmiddagen. Sedan tänkte jag att vi ska hinna till gymmet en sväng innan Axel kommer hem från skolan. Det känns som en bra fredagsplan tycker jag!

kikärtsbiffar med zucchini vegan veganska

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Jag vet att ni är många som kämpar med vardagsmaten där ute. Och att det dessutom är många som vill införa mer vegetarisk mat. Och att allt känns helt övermäktigt. När sommaren var slut och skulle övergå i vardag skrev jag ett helt inlägg på ämnet. Med mina bästa tips för att planera vardagsmaten. Och det inlägget är precis lika aktuellt nu, när vardagen rullar igång igen.
Kikärtsbiffar med zucchini, ca 20-25 små
2 normalstora zucchini
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk persilja
3 1/2 dl kikärtsmjöl
300 g majs
2 tsk torkad oregano
1 msk spiskummin
salt & svartpeppar
citron
Riv zucchini på ett rivjärn.

Lägg i ett durkslag och krama ur vätskan (detta kan du behöva göra i omgångar). Skala lök och vitlök, finhacka detta tillsammans med persilja och blanda i zucchinin. Rör i kikärtsmjöl, majs, oregano, spiskummin, salt och svartpeppar. Pressa i lite citron.
Forma till mindre biffar och stek på medelvärme i lite olja.
Servera med massa grönsaker, fetaost, pitabröd, salsa och gräddfil. Lite som tacos, fast annorlunda 🙂

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00